1

A piros színbe burkolódzó vásárhelyiek minden megtesznek azért, hogy a mai nap különleges legyen. Akár szerelemből, akár szeretetből vásárolnak virágot, olyat választanak, amely örök emlékül szolgál annak a személynek, aki különleges helyet foglal el a szívükben.

A virágkötészet igazi művészei a Margó-Virág és Ajándékboltban egész nap szorgoskodnak. A Valentin-nap nem csupán a szerelmeseké, hanem a szeretet ünnepe is. Czeglédi Margit tulajdonos és virágkötő lapunknak elmondta, hogy még mindig a vörös rózsa foglalja el az első helyet a vásárhelyi vásárlók szerelmi virág-toplistáján.

– A tavaszi virágok közül a piros tulipán egyre népszerűbb, valamint a fehér rózsa is évről évre keresettebb. A vásárlók legtöbbször csokoládéval is kedveskednek a virág mellé, és az idei év újdonsága a virág alakú csokoládé, mely egy rózsát formáz és ehető maga a virág – tette hozzá.

Az üzletvezető kiemelte, évente számos előrendelést kapnak a vásárhelyiektől, akik így könnyedén át tudják venni a kívánt csokrot. A kiszállítás is a kedvelt opciók közé tartozik, mellyel az illető szíve választottja még inkább repes az örömtől, amikor megkapja a kész művet. Szívecskék tengerében úsznak az elkészült alkotások, melyek általában pirosban pompáznak.

– A Valentin-nap az egy szál virágról szól, de természetesen előfordul százszálas rendelés is. Előre is készítünk csokrokat, ha valaki betér hozzánk, azonnal választhasson egy szépséget. A vevők általában kérnek hozzá kisebb ajándéktárgyakat is, legyen szó csokoládéról vagy kisebb tárgyról – magyarázta Czeglédi Margit.

Még elmondta, az örök rózsa évek óta keresett kiegészítője a Valentin-napnak. Az élő virágból egy speciális eljárással kivonják a nedvességet, mely nagyjából egy fél-egy évig pompázik az ajándékozottnak.