A vásárhelyi kamerarendszert támadja Hadházy Ákos 5

Egy újabb jelentős méretű ingatlannal gazdagodott 2018-ban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, az ellenzéki pártalapító vásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter unokatestvére, aki már eddig is luxuslakással és magas színvonalú életmóddal büszkélkedhetett – írja a Magyar Hírlap.

Hadházy Ákos 2019-as vagyonnyilatkozata alapján tulajdonosa egy 5000 négyzetméteres fácánkerti szőlőbirtoknak, felerészben tulajdonol egy 160 négyzetméteres szekszárdi lakóházat.

Ezek mellé 2018-ban vásárolt egy 140 négyzetméteres szekszárdi lakást, melynek felerészben a tulajdonosa (már korábban is volt egy 160 négyzetméteres lakása) – írja az Origo.

A luxushobbijairól ismert Hadházynak, Márki-Zay unokatestvérének egyébként a repülőgép-vezetés a kedvelt időtöltése. A képviselő 2017-ben lízingelt egy Skoda Kodiaq személygépjárművet, valamint a retro autókat is kedvelheti, 2015-ben vásárolt egy Trabant kombit.

Az adatok szerint 1,1 millió forintos megtakarítása van, valamint 25 millió forintos tartozása. 2017-ben még csak 16,8 milliós tartozása volt, egy 140 négyzetméteres lakást azonban önmagában egy ekkora hitel sem indokolna. 50 százalékban tulajdonosa a Hadház-Vet Kft.-nek, aminek a nyereségéből szintén fifti-fifti részesedik. Azt nem tudtuk meg a nyilatkozatából, hogy tavaly mennyi volt ez a nyereség. Hadházynak 2017-hez képest nőtt az adóssága, vagyis vagyonnyilatkozata alapján rohamosan szegényedik. Vajon miből fogja fenntartani luxushobbijait?

Forrás: magyarhirlap.hu