Együttműködését kötött a vásárhelyi MGK az Agrárgazdasági Kutató Intézettel

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a mai napon hivatalosan is együttműködést kötött az Agrárgazdasági Kutató Intézettel.

– Az együttműködési megállapodás arról szól, hogy az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara között meglévő szakmai munka, amely kiterjed úgy az oktatásra, mint a kutatásra, egy új lendületet és tartalmat kapjon, amely segítségével az elkövetkezendő időben arra fogunk törekedni kölcsönösen, hogy egymás tudására és kapacitására még fokozottabban lehessen támaszkodni – kezdte gondolatait a Mezőgazdasági Kar dékánja, Horváth József.

Együttműködését kötött a vásárhelyi MGK az Agrárgazdasági Kutató Intézettel 1

Az együttműködéssel a diákok egy sokkal szélesebb körből gyűjthetnek majd információkat és tudást tanulmányaikhoz. Legyen szó akár különböző előadásokon való részvételekről, melyeket a Kutató Intézet oktatói tartanak, vagy esetleg szakdolgozati konzultációkról, különböző versenyekre való felkészülésekről vagy workshopokról.

Horváth József kiemelte, az alapvető tevékenységek úgy az egyik, mint a másik intézménynél arányos fejlődésnek indulhatnak meg a közös munkának köszönhetően, amelyre eddig szervezet keretek között nem volt lehetőség. Viszont az együttműködési megállapodás aláírását követően már konkrét tartalmakkal, projektekkel töltik majd meg a közöttük lévő hálózatokat, amelyre egy workshop keretén belül kerül sor.

Együttműködését kötött a vásárhelyi MGK az Agrárgazdasági Kutató Intézettel 2

A Kutató Intézet megbízott főigazgatója, Kemény Gábor elmondta, hogy egyre nagyobb az igény arra, hogy az ökonómián kívül mélyebb szinteken folytassanak kutatásokat a mezőgazdasági termeléssel, technológiákkal és a környezetre gyakorolt hatásokkal kapcsolatban. Ebben nyújthat majd remek segítséget nekik a hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar. Az ebből fakadó eredmények pedig jól beleilleszthetővé válnak majd a szakpolitikába, a törvények előkészítéseibe, törvényalkotásokba és a közös agrárpolitikához kapcsolódó monitorindikátor rendszer kiépítésébe.

Együttműködését kötött a vásárhelyi MGK az Agrárgazdasági Kutató Intézettel 3

Fotó: Gémes Sándor