A Klauzál iskola gyerekei -videók 2

Csodálatos zenei koncertet adtak a gyerekek Valentin-napon az Újvárosi Olvasókör vendégeinek.

Ünnepi koncertet adtak ma délután a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola tanulói az olvasókörben. Bach-tól egészen napjainkig átívelő muzsikapaletta csendült föl a gyerekek tolmácsolásában.

A Klauzál iskola tanuló elkápráztatták muzsikájukkal a közönséget -videók 4

Miklós Anikó, a Klauzál Gábor Általános Iskola igazgatója lapunknak elmondta, az intézmény tanulói közül sokan járnak a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskolába is.

A Klauzál iskola tanuló elkápráztatták muzsikájukkal a közönséget -videók 2

Folyamatosan keresik a kis zenészeket, akik a művészetek terén kimagasló teljesítményt nyújtanak. Huszonöt egyéni fellépő produkcióját hallgathatta meg a közönség, ám összesen körülbelül hatvan gyerek, alsó és felső tagozatos, zenéje töltötte meg az olvasókör termét.

A Klauzál iskola gyerekei -videók 1

Tatár Sándorné, az iskola ének-zene tanára kiemelte, hogy hagyományosan minden évben a Zene Világnapján együtt muzsikálnak a jövő kis virtuózai. Azonban úgy gondolták, hogy idén tanév közepén is megmutatják, mennyit fejlődtek az eltelt idő során.

A Klauzál iskola gyerekei -videók

Családtagok, barátok, tanárok ültek a teremben, büszkén hallgatva az ifjúság muzsikáját. Többek között fuvola, furulya, rézfúvós kvartett, klarinét, zongora, énekkórus és hárfa kíséretében kapott szárnya számtalan klasszikus és modern zenemű.

A Klauzál iskola tanuló elkápráztatták muzsikájukkal a közönséget -videók 3

A tanulók január óta szorgosan és rengeteg munkával készültek a rendezvényre. Az áldozatos munka meghozta gyümölcsét és elkápráztatták játékaikkal a nagyérdeműt.