Veszélyes vizekre evez pénteken a Kosársuli

Tizennyolcadik meccsére készül az NB I/B Zöld csoportjában a Vásárhelyi Kosársuli. A listavezető ellenfele az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr lesz február 15-én, pénteken a Széchenyi István Egyetem csarnokában.

A mérkőzésen – amelyet a 16. fordulóból halasztották el a győriek kérésére – nem lesz könnyű dolga Tóth Tamás gárdájának. A győrieket október elején magabiztosan, 101-87-re verte a Hódtóiban a Kosársuli, azóta az idegenbeli mérlege 4-4-re módosult Kozma Tamás fiatal és tehetséges csapatának, míg hazai pályán 6-3 a mutatójuk.

Jelenleg az 5. helyet foglalják el a tabellán, ehhez egy igen felemás eredménylista társul: februárban legyőzték a Sopront, előtte kikaptak a Salgótarjántól odahaza, de nyertek például ősszel Fehérváron, vagy épp ki tudtak kapni decemberben az Egertől saját csarnokukban.
Kiszámíthatatlan és veszélyes gárda a Győr, erős védekezéssel és jó kezdőötössel – nem véletlen játszanak pontgazdag mérkőzéseket. A Kosársuli Pápán megmutatta, hogy képes fölényesen diadalmaskodni idegenben is, egy újabb sikerrel nagy lépést tennénk az alapszakasz győzelme felé. Ha az utóbbi hetekben mutatott játékot hozza az alakulat, akkor összejöhet a két pont, akárcsak az U20-asoknak, akik szintén ötből ötnél tartanak 2019-ben.

Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr-Vásárhelyi Kosársuli mérkőzés február 15-én, pénteken 19 órakor kezdődik Győrben. Előtte, 16 óra 30 perctől valódi rangadót vívnak a tabella 4. helyén álló U20-asok a 3. helyezett házigazdákkal.

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu