Újabb botrány a Jobbik körül: nyugdíjasokat gyaláznak egy kiszivárgott hangfelvételen

A nyilvánosságra hozott felvételen hallható, hogy a Jobbik médiaalapítványának kuratóriumi elnöke, Silhavy Máté és Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke a nyugdíjasokat szidalmazza.

A Magyar Nemzet hozta nyilvánosságra azt a felvételt, melyen hallható, hogy Silhavy Máté, a Jobbik médiaalapítványának kuratóriumi elnöke és Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke nyugdíjasokat gyaláznak. A párt idős támogatóit többek között „far-hát kommandónak”, valamint „hülye nyugdíjasoknak” nevezik.

A lap azt írja, hogy a felvétel Silhavy irodájában készült tavaly áprilisban. A Jobbikhoz tartozó Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke Z. Kárpáttal beszélgetett éppen arról, hogyan lehetne aktivizálni a Jobbik Facebook-kommentelőit. Ebből kiderül, hogy a jobbikos döntéshozók csak eszközként használják azokat, akiknek a támogatására számítanak.

Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy »Jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!«, és akkor oda mennek és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek, és egész nap ezt várják, hogy mikor tud…” – mondták.

Erre az egyik irodában lévő személy felajánlotta saját édesanyja segítségét, még meg is jegyzi a felvételen, hogy „mondjuk anyukám nem hülye nyugdíjas”, mire Z. Kárpát Dániel azt feleli, hogy kollégájának édesanyja a „far-hát kommandó alezredese”.

Nem ez az első eset, hogy a „cukisodó” párt a nyugdíjasokat alázza

Emlékezetes, hogy Vona Gábor, a párt korábbi vezetője 2017 nyarán, Orbán Viktor tusványosi beszéde után a Facebook-oldalán becsmérlően azt írta a „viktoriánus nyugdíjasokról”, hogy szerinte Tusványoson rajtuk „eluralkodott a lincshangulat”.

Egy szerencsétlen szandis papa sunyin megtapossa a földön fekvő nőt, azt gondolja, biztos ő is csak egy Soros-bérenc”
– írta Vona Gábor, akinek saját bevallása szerint erről azonnal eszébe jutottak nemzeti ünnepeink, „ahol most már rendszeres esemény, hogy hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját”.

Húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemükben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt” – írta egy másik eset után a párt előző vezetője.

A hatalmas botrányt okozó kijelentések miatt Vona még mindig nem kért bocsánatot.

Forrás: 888.hu / magyarnemzet.hu