Hatalmas ösztönzés a családoknak – üdvözli a kormány új intézkedéseit a vásárhelyi Kagylóhéj 2

Hosszú idő óta nem kaptak akkora segítséget a magyar családok, mint most – jelentette ki lapunknak a Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője. Szalontai Árpád szerint elsősorban azok a felnőttek járnak jól, akik munkavállalással szeretnének boldogulni.

– Magam is jónak tartom, és a kollegáimmal való beszélgetések után is arra jutottunk, hogy pozitív a kormány új családvédelmi programja. Az ország mindenkori vezetésének ugyanis kötelessége a népességfogyás megállítása, és ezek az intézkedések akár megoldhatják ezt a problémát – mondta el véleményét Szalontai Árpád.

Hatalmas ösztönzés a családoknak – üdvözli a kormány új intézkedéseit a vásárhelyi Kagylóhéj 4

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap jelentette be a kormány hétpontos családvédelmi akciótervét. Eszerint bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását, azaz minden 40 év alatti nő az első házasságához 10 millió forint összegű kedvezményes kölcsönben részesül. Bővítik a csok kedvezményes hitelét is, valamint azok a nők, akik legalább négy gyereket szültek, életük végégig mentesülnek az szja fizetése alól.

Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját, 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak új, 7 személyes autókra. Bővítik a bölcsődei rendszert, összesen 21 ezer új férőhelyet alakítanak ki három év alatt az országban, valamint bevezetik a nagyszülői gyed-et.

A mintegy 300 családdal foglalkozó Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője szerint az intézkedések mind ösztönző erővel hatnak arra, hogy a felnőttek munkát vállaljanak a versenyszférában. – A bölcsődei férőhelyek bővítése is jó kezdeményezés, ugyanis tudomásom szerint Vásárhelyen betelt a rendelkezésre álló 270 férőhely. Az édesanyák szempontjából viszont előnyös, ha minél hamarabb vissza tudnak menni dolgozni – fejtette ki Szalontai Árpád.

– A csok kiterjesztése, az szja-mentesség, az autóvásárlás támogatása és a nagyszülői gyed is akkora segítséget nyújt, amiben hosszú idő óta nem részesültek a magyar családok – emelte még ki a szakember, aki szerint az akcióterv megfelelő kiegészítés lesz majd a jelenlegi családi adókedvezmény mellé.

Hatalmas ösztönzés a családoknak – üdvözli a kormány új intézkedéseit a vásárhelyi Kagylóhéj 1

A hétpontos tervről bővebben ITT számoltunk be.