Olvasói levél: A csend csődje

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhöz, amit változtatás nélkül közlünk.

Hogyan lehetne még jobban elszigetelni a Városházát?

Tegnaptól csak fényképes igazolvány, személyi vagy jogosítvány bemutatásával lehet bemenni a vásárhelyi Városházára és ügyeket intézni, azaz mindenkinek igazolnia kell magát a portásnál. Manapság, amikor akár a Fehér Házat is kinyomtathatjuk életnagyságban és olyan papírokat készíthetünk magunknak, melyeket akarunk, sőt: a Molotov-koktél receptjét is fellelhetjük az interneten, dőreség ilyen gyenge védekezést alkalmazni. Állampolgári buzgalomtól fűtve és Márki-Zay Péter személyét védendő, ezúton javaslok hatékonyabb és még inkább ügyfél-távoltartó módszereket.

A lista nem teljes, de ismerve a polgármester követőit, minden bizonnyal már gondolkodnak az ügyön.

Zálog adása

Hétköznapi, szinte bagatell megoldás. A hivatalba érkező, az átlagosnál agyafúrtabb figurák biztosan képesek lesznek azt állítani: otthon felejtették az irataikat. Ebben az esetben a portás legyen éber és kérjen zálogot! Gyakorlatilag bármi megteszi, de lenne két ötletem. A férfiaktól mindenképpen az övet venném el, hiszen ha kiderül, hogy az illető egy gátlástalan Fidesz-szavazó, akkor öv nélkül, lecsúszott nadrággal, sokkal nehezebb lesz menekülnie, miközben üldözik. Amennyiben nőről beszélünk, akkor félemlítsük meg azzal, hogy kötelező életkor-vizsgálatnak vetjük alá, ha nem hajlandó legalább fényképpel igazolni magát. Ettől megrettennek akkor is, ha olyannyira elvetemültek, hogy még tavaly februárban is a kormánypárti jelöltre voksoltak.

Vörös posztó

Eperjes Károly óta tudjuk, hogy ez a szín biztosan megnyugtatja a munkásőröket. Mivel számunkra ők nem veszélyesek, hiszen politikailag kompatibilisek a polgármesterrel, a jobbikosok metamorfózisa pedig már a végstádiumban van, ez az anyag csak a narancsködösök számára ijesztő. Sima ügy: ezzel az egyszerű és olcsó eszközzel a számunkra nem kedves ügyfelek már látótávolságban megállnak és a lovasszobor farától startolva pánikszerűen menekülésre fogják a dolgot.

Oroszlánüvöltés kazettáról

Hacsak Pampalini nem kért vásárhelyi állampolgárságot és Kittenberger Kálmán nem támadt fel holtaiból, akkor ezzel szinte bárkit távol tarthatunk az intézménytől. Baráti ügyfeleknek, zöld dossziés volt NAV-osoknak, másoduncsitesóknak, MMM-kártyabirtokosoknak és aranyjelvényes MZP-aktivistáknak természetesen előtte ki kell adni pontos játszási listát és időpontokat.

Kerítés

Magától adódó és teljesen logikus alkalmazás. Márki-Zay Péter baloldali és liberális, illetve új-jobbikos barátai egy ilyen alkalmatosság láttán azonnal vágóeszközöket vetnek be és elhárítják az akadályt. Mindazonáltal érdemes nekik kulcsot adni és hagyni egy kiskaput, mert általában előbb cselekszenek, mint ahogyan gondolkoznak, sőt ha kamerát látnak, akkor még földre is vethetik magukat, így a portás elveszti őket szemmagasságban. Ez nem megengedhető. Viszont az álruhában érkező és a Fideszt csak a szavazófülke bársonyos biztonságában vadul beikszelő kormánypártiakat a kerítés visszatartja, így célunkhoz, a Városháza ügyféltelenítéséhez közelebb kerülhetünk.

Kadhafi testőrsége

Elismerem, hogy kissé drágább megoldás, de még mindig nagyságrendekkel olcsóbb, mint a csúszdapark. Értéket parlagon heverni hagyni bűn, s mivel a líbiai diktátor immár 8 éve halott, testőrsége munka nélkül van, a segély pedig régen lejárt. A rendkívüli előnyük az, hogy nők, gondolkodás nélkül végrehajtják a parancsokat és még jól is néznek ki. Senkinek sem lehet kifogása ellenük, hiszen a materialista keresztény világképpel egyezően ők még szüzek is.

Kelemen V. László”