Korsós Ágnes: még a tanács idején sem kértek igazolványt a városházára belépőktől

A polgármesteri hivatal van a lakosságért, és nem a lakosság a hivatalért – reagált hétfő este a címzetes főjegyző Hegedűs Zoltán fogadóóráján arra, hogy már csak a személyazonosság ellenőrzése után lehet bejutni a vásárhelyi városházára.

2019. február 11-től a Polgármesteri Hivatalba csak a személyazonosság előzetes ellenőrzését követően lehet belépni, kizárólag a Kossuth tér felőli bejáraton keresztül. A portaszolgálat munkatársai fényképes igazolvány felmutatását követően a belépő ügyfeleket sorszámozott belépőkártyával látják el, amelyet távozáskor a portán le kell adni. Ezen intézkedés törvényben meghatározott információbiztonsági követelményeknek való megfelelést szolgál, ugyanakkor tűz- és katasztrófavédelmi szempontból is előnyös, az épületben tartózkodók veszélyhelyzet esetén történő kimenekítését is segíti – adta hírül a Polgármesteri Hivatal Gyorshír Szolgálata hétfőn.

Hegedűs Zoltán fideszes képviselő Korsós Ágnessel tartott hétfő esti Facebook-fogadóóráján is érkeztek a közleménnyel kapcsolatban rosszalló lakossági vélemények. A várost tavaly márciusig szolgáló címzetes főjegyző kifejtette, még a rendszerváltás előtti Tanács idején sem emlékszik ilyenre, hogy személyigazolványt kértek volna a hivatalba érkezőktől, és érdekesnek tartja, hogyan tudják majd ellenőrizni, ki merre megy ott. – Mi történik akkor, ha valaki azt mondja, hogy az adócsoporthoz megy, de közben a jogi iroda felé veszi az irányt? – vetette fel Korsós Ágnes, hozzátéve, tapasztalata szerint az emberek sokszor még ügyintézéskor is elfelejtik magukkal vinni az irataikat, ami az új rendszer szerint további problémákat okoz majd.

– Ez nevetséges. A polgármesteri hivatal azért van, hogy kiszolgálja a vásárhelyieket, és nem a vásárhelyiek vannak azért, hogy kiszolgálják a hivatalt – jelentette ki a címzetes főjegyző, aki 41 éven át dolgozott a városházán.

Hegedűs Zoltán kérdésére elmondta, csábítaná a gondolat, ha valamikor visszamehetne a hivatalba dolgozni, mert szeretne emelt fővel távozni onnan, és nem úgy, ahogy közel egy éve kinyugdíjazták, azonban nem tudna azonnal igent mondani egy ilyen felajánlásra.

– Gyászként éltem meg a Márki-Zay Péter megválasztása utáni menesztésem, de remélem, hogy már az utolsó szakaszba értem – árulta el Korsós Ágnes.

Arra, hogy Márki-Zay több közgyűlési határozatot nem hajt végre, úgy reagált: ez nem elfogadható, mivel a polgármester felett a munkáltatói jogokat a képviselő-testület gyakorolja. Amennyiben a város vezetője nem követi a grémium utasításait, akkor az fegyelmi eljárást indíthat ellene, vagy akár felfüggesztheti a mandátumát is.

Közzétette: Hegedűs Zoltán hivatalos oldala – 2019. február 11., hétfő