Városháza

Minden tiszteletem a portaszolgálatot teljesítő személyeknek, lesz elég bajuk, ha tényleg erőltetik ezt a rendszert – tette közzé Korsós Ágnes címzetes főjegyző a Facebookon.

„Sokunkat érdekelne a pontos jogszabályhely, a Polgármesteri Hivatal Gyorshírszolgálata által feltett hír vonatkozásában, ami ezt előírja” – reagált a Facebookon Korsós Ágnes arra, hogy tegnaptól már csak a személyazonosság előzetes ellenőrzését követően lehet belépni a polgármesteri hivatalba, kizárólag a Kossuth tér felőli bejáraton keresztül.

A címzetes főjegyző konkrét jogszabályokat említett a közösségi oldalán, amik nem a megerősítését szolgálják az ilyen természetű beléptető rendszernek.

„Minden tiszteletem a portaszolgálatot teljesítő személyeknek, de feltételezem, hogy nem köztisztviselőként foglalkoztatják őket, így semmiféle felhatalmazást nem biztosít számukra a közigazgatásról rendelkező törvény, ami személyes adatok kezelésére feljogosítaná őket. Szerintem lesz elég bajuk, ha tényleg erőltetik ezt a rendszert” – fejtette ki Korsós Ágnes.

Posztját azzal zárta: „azért az érdekes, hogy a város polgárai a saját városházájukra csak igazoltatás után mehetnek be. Vajon egy idetévedt vidéki bejuthat-e! A bekerülési költség millióiról már nem is beszélek.”

Sokunkat érdekelne a pontos jogszabályhely, a Polgármesteri Hivatal Gyorshírszolgálata által feltett hír…

Közzétette: Ágnes Korsós – 2019. február 11., hétfő

A várost 41 éven át szolgáló Korsós Ágnes tegnap Hegedűs Zoltán online fogadóóráján is beszélt a sokakból rosszallást kiváltó témáról. Erről bővebben ITT olvashat.