Közel 600 millióból gazdálkodhat idén Székkutas 2

Elfogadták az idei költségvetést a községben, ahol ebben az évben sem várható hitelfelvétel.

2019 első testületi ülését tartották ma a székkutasi képviselők. A legfontosabb napirend a költségvetés elfogadása volt.

A döntés szerint a település idén 593 millió 277 ezer forintból gazdálkodhat. – Ebből 86,5 millió forint az adóbevételünk, amiből 85 millió forintot fejlesztésre fordítunk – ismertette Szél István, hozzátéve, az összegből többek között a polgármesteri hivatal és a művelődési ház beruházását egészítik ki, valamint bérnövekedést, játszótérbővítést és kertészeti tevékenységeket terveznek belőle.

Közel 600 millióból gazdálkodhat idén Székkutas 1

A polgármester hangsúlyozta: a korábbi évekhez hasonlóan idén sem igényelnek működési és rulírozó hitelt, illetve a minél több fejlesztés érdekében már készülnek a tavasszal induló Magyar Falu Programra. 

Az ülésen elhangzott, az önkormányzatok a jövőben nem igényelhetnek Erzsébet-utalványt, így a rászorulókon boltoktól, áruházaktól vásárolt utalványokkal segítenek majd.

Közel 600 millióból gazdálkodhat idén Székkutas

Már összeállt Székkutas idei kulturális programtervezete. A rendezvények listáját minden háztartásba eljuttatják a közeljövőben, hogy a lakosok minél hamarabb értesüljenek a szórakozási lehetőségekről.

A grémium zárt ülésen a díszpolgári címről is döntött.

Közel 600 millióból gazdálkodhat idén Székkutas 3