Automatikus vázlat 227

A fideszes képviselő kiemelte, hogy megtették a javaslataikat, és az általuk meghatározott feltételek elfogadása mellett tudják csak elfogadni a költségvetést a keddi közgyűlésen.

A vásárhelyi Fidesz-frakcióvezetője mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az összevont bizottsági ülésen minden bizottság egyhangúlag elutasította a hitelfelvétel lehetőségét. Véleménye szerint ez az egységes kiállás egyértelműen jelzi, hogy a képviselő-testület pártállastól függetlenül nem támogatja a város eladósítását, nem támogatja a hitelfelvételt és nem támogatja a város vagyonának elherdálását, valamint ennek kiértékesítését.

– Mi megtettük a javaslatainkat, hogy mely három terület kerüljön be a költségvetésbe. Egyrészt történjen meg a vállalkozások építményadójának 30%-os csökkentése. Másodsorban végre induljanak el a hódmezővásárhelyi utak és járdák felújítása: 300 millió forint értékben idén és a következő esztendőkben további 300-300 millió forinttal. A legfontosabbként pedig, hogy fogjunk hozzá a hódmezővásárhelyi kórház kórtermeinek felújításához. Alakítsunk ki kétágyas, fürdőszobás, klimatizált kórtermeket, amelyek minden szempontból megfelel a hódmezővásárhelyi gyógyulni vágyók elvárásainak – fejtette ki Hegedűs Zoltán.

A politikus hozzátette, hogy ezeken felül van három feltétel is a költségvetés elkészítéséhez, amelyeket a bizottságok is egyhangúan támogattak. Azaz a város nem vehet fel hitelt, nem lehet eladósítani a várost, különösen nem nyolc hónappal a választások előtt. Továbbra is hangsúlyozta, hogy a város vagyonát nem lehet elherdálni, és az egységes kiállás alapján a többi képviselő sem támogatja a városi céges vagyon privatizációját, valamint a város ingatlanvagyonának értékesítését, eladását. Kiemelte, ha a felsorolt feltételek teljesülnek, akkor tudják támogatni a keddi közgyűlésen a város költségvetését és el tudják fogadni azt.