Vezetőszíjon mentettek gidát a rendőrök (videó)

A szegény állat a szalagkorlát és háló miatt nem tudta elhagyni az utat. A rend éber őrei szerencsére biztonságba helyezték -írja a blogstar.hu.

Megrémült őzgida okozott némi torlódást Szajol külterületén, a 4-es főúton, ám a járőrök sikeresen befogták, és biztonságba vitték – számolt be az állati kalandról a police.hu.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság járőrei csütörtökön késő délelőtt Szolnok irányából Törökszentmiklós irányába haladtak a 4-es számú főúton. Szajol külterületén a forgalom torlódni kezdett, a gépkocsik szinte lépésben közlekedtek. A járőrök a szolgálati gépkocsival előre haladtak, hogy feltérképezzék, mi okozza a torlódást.

Kiderült: egy megrémült őzgida szaladgált a kétsávos úton, és a szalagkorlát, valamint a háló miatt nem menekülni.

Verbai Gergő rendőr főtörzsőrmester kiszállt a szolgálati járműből, hogy megpróbálja a rémült jószágot jó irányba terelni, míg társa, Pogány Máté rendőr főtörzsőrmester a gépkocsival kísérte (az eset a fenti videón). Végül sikerült a náluk lévő vezetőszíjat a nyakába tenniük, majd a kis gidát a szolgálati gépkocsival a biztonságot jelentő, erdős területre vitték, ahol szabadon engedték.

Szóval: minden jó, ha a vége jó!

Vezetőszíjon mentettek gidát a rendőrök (videó) 1

Cikk forrása: blogstar.hu

Kép és videó forrása: police.hu