Romániába látogatnak Vásárhely diákjai

Megtartotta ismeretterjesztő tájékoztatóját a hódmezővásárhelyi Szent József Kertvárosi Iskola a „Határtalanul” néven futó nyertes pályázata kapcsán, minek köszönhetően márciusban Romániába látogatnak majd egy öt napos kirándulásra.

– Idén is örömmel pályáztuk meg a Határtalanul program keretében a hetedik osztályosainkat megcélzó külföldi tanulmányutat, amelyet sikeresen el is nyertünk. A választás 2019-ben is Erdélyre esett. Az utazás tematikája pedig történelmi, földrajzi hon és népismereti összetételű. A kirándulásra március tizenegy és tizenöt között valósul majd meg, az elnyert pályázat összege pedig 2. 618. 000 forint, ami tanulónként hatvan ezer forintot takar. Az összeg a teljes ellátást tartalmazza, ami a szülők számára egy rendkívül nagy segítségnek bizonyul. Intézményünk negyvenöt tanulója és öt pedagógusa vesz részt a tanulmányi kirándulásban. Akiket igyekszünk addig is maximálisan felkészíteni minden téren – kezdte az intézmény vezetője, Juhászné Wolf Edit.

Aki azt is elmondta, hogy az Erdélyben töltött öt nap közül egy a testvériskola kapcsolatának megerősítést szolgálja majd. Illetve kihangsúlyozta, hogy az összes többi nap igen gazdag programjának összetételében a Szent József Kertvárosi Iskola igazgatóhelyettese is évek óta rendszerint segítségre van.

– Több éve immár annak, hogy az adott pályázat keretén belül az oktatási intézményünkből különböző korosztályokkal Erdélybe látogatunk néhány napra, tanulmányi kirándulásra. Idén sem lesz ez másként. Legendákkal, mondákkal ismerkedünk, mindemellett látványosságokat tekintünk majd meg. Azt remélve ezáltal, hogy az Erdélyben töltött néhány nap alatt a gyermekek egymás közötti és a testvériskola diákjai közötti kapcsolat megerősödik, sőt barátivá válik – fejtette ki Hézső Magdolna, igazgatóhelyettes.

Romániába látogatnak Vásárhely diákjai 1

Csíkszereda, Kolozsvár, Torockó, Székelyudvarhely, Fehéregyháza, Arad és még legalább egy tucat csodás hely ad majd otthont a történelmi látványosságok megtekintésének. A Szent József Kertvárosi Iskola vezetői igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy az ott látottak és hallottak örök emléket és egy fantasztikus élményt nyújtsanak majd tanulóik számára.

Romániába látogatnak Vásárhely diákjai 2

Romániába látogatnak Vásárhely diákjai 3

A Szent József Kertvárosi Iskola nebulói lapunknak elmondták, hogy már nagyon várják az utazást, amire addig is örömmel készülnek. Különböző ismeretterjesztő összefoglalókat írnak a meglátogatásra kerülő helyekről, rajzokat készítenek, mindemellett sokat olvasnak és böngésznek az interneten.

Romániába látogatnak Vásárhely diákjai 4

Romániába látogatnak Vásárhely diákjai 5

Romániába látogatnak Vásárhely diákjai 7

Fotó: Gémes Sándor