Orbán Viktor: Minden nagy döntéssel várjuk meg az EP-választást 1

Orbán Viktor hivatalos közösségi oldalára felkerült egy videó a mai V4 országok és Németország közös találkozójáról -tette közzé az origo.hu

Ma a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) kormányfői Angela Merkel német kancellárral tárgyaltak, a megbeszélést követően sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor.

Itt azt mondta, hogy az EP-választás után folytatni kell a V4 és Németország együttműködését, amelyet most is a pozitív és őszinte hangvétel jellemzett.

Az eseményről most egy videó is felkerült a kormányfő hivatalos közösségi oldalára.

V4+Németország csúcs Pozsonyban // V4+Germany Summit in Bratislava

V4+Németország csúcs Pozsonyban. Teljesítményünk alapján mi vagyunk Európa magállamai // V4+Germany Summit in Bratislava. Based on our performance, we are the core countries of Europe.

Közzétette: Orbán Viktor – 2019. február 7., csütörtök

A videóban Orbán Viktor arról beszél, hogy

Teljesítményünk alapján mi vagyunk Európa magállamai.

A miniszterelnök azt mondja, hogy lehet vitatkozni azon, hogy kicsodák, mely országok adják Európa magját, de Orbán Viktor szerint ezt a magot azok a nemzetek adják, amelyek teljesítményükkel kiemelkednek.

Ha megnézzük az adósságot, a hiányt, az exportot, a munkanélküliséget, a bankrendszert és a strukturális reformokat, akkor itt Európa magállamai vannak jelen, hiszen a V4-ek – különösen Németországgal együttműködve – jelentik ma az európai gazdaság növekedési motorját.

Forrás: origo.hu

Videó forrás: Orbán Viktor facebook oldala

Képek: MTI