Kosársuli: őszi mumust fogad a felnőttcsapat

Egyetlen hazai februári mérkőzésére készül a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás csapatának ellenfele szombaton az Alba Fehérvár lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

Immár hivatalosan a 19. fordulót rendezik az NB I/B Zöld csoportjában, és nyugodtan mondhatjuk: őszi mumusunkkal nézünk farkasszemet. A két gárda október végi összecsapását viszonylag simán nyerték az Alba Regia Sportcsarnokban a vendéglátók, a 78-62-es végeredmény amolyan józanító pofonként jött a mieinknek, hisz azóta csupán egyszer szenvedtünk vereséget a bajnokságban.

Az ország egyik legjobb fiókcsapatának kerete gyakorlatilag egyben maradt az októberi találkozóhoz képest, ám azóta 11 mérkőzésükből mindössze egyet tudtak megnyerni, azt is szorosan, hazai környezetben az Eger ellen. Jelenleg a tabella 11. helyét foglalják el, vendégmutatójuk 1-8 – egyetlen idegenbeli sikerük is pont Egerben született még az idény elején.

A felnőttcsapathoz átkerülő Jesus Ramírez Corbacho helyét Peresztegi Nagy Ákos vette át a kispadon decemberben, így az ő irányításával készülnek a tehetséges, fiatal fehérváriak. A játékosok többször a “nagyokkal” együtt edzenek, néhányan már be is mutatkoztak az NB I-ben.

A Kosársulit megszorítani sem nagyon lehetett 2019-ben, vezetjük a bajnokságot, az alapszakasz végéhez közeledve minden győzelem fontos. Hibátlanok maradhatunk a Hódtóiban, a kilencedik sikerhez szükségünk van szurkolóinkra is!

A találkozó február 9-én, szombaton 18 óra 30 perckor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. Előtte, 16 órától U20-asaink a Budaörs U20-szal csapnak össze.

A mérkőzésekre a Kosársuli főtámogatója, az MMBF Földgáztároló Zrt. jóvoltából a belépés továbbra ingyenes!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu