Elhunyt Repülős Gizi

92 évesen meghalt Kosztos Sándorné Bodnár Gizella, vagy, ahogy mindenki ismerte Repülős Gizi. Több mint húszszor ítélték el, összesen 200 eset miatt. Volt, hogy 3500 forint miatt került börtönbe. Repülős Gizit 40 évnyi börtönbüntetésre ítélték, amelyből 17 évet ült le. 70 év alatt annyit lopott, hogy a végén már azt sem tudta, hogy milyen ügy miatt kell tárgyalásra mennie. Legutóbb 2017 augusztusában Tatabányán fogták el -írja az origo.hu

A hírhedt besurranó tolvaj a tanárképző főiskolán irodalom és történelem szakon tanult. Állítása szerint a kleptomán hajlama egy gyerekkori balesetből eredő agyhártyagyulladás következménye.Először csak elszökdösött otthonról, később pedig már rendszeresen lopott is. Az értékeket a kutyaház alá rejtette, ahol az apja megtalálta, és megverte érte a kislányt.

Nemcsak Magyarországon, hanem Amszterdamban, Svájcban, és Londonban is lopott, miközben Párizsban magyarnóta-énekesként dolgozott – sikeresen.

Nevét onnan kapta saját bevallása szerint, hogy az 1950-es évek elején, amikor még az országon belül is voltak repülős járatok, reggel a fővárosban felszállt egyre, majd bejárta Miskolcot, Pécset, Szegedet, Szombathelyet és Debrecent is.

Mindegyik városban lopott valamit, majd egy esti járattal visszautazott Budapestre.

Először 1953-ban fogták lopás miatt.

2006-ban előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Akkor a Vas megyei Csepregen szemelt ki egy új családi házat. Az udvaron azonban szembe találkozott a család kutyájával, egy boxerrel. Az állat ugyan nem bántotta először, de az asszony esernyőjével többször rávert a kutyára, akinek megsérült a szeme, a feje, a füle és a háta is. Ezután harapta meg az idős nő kezét, és vitte földre. Ekkor értek haza a lakók.

Kiszabadították Repülős Gizit, és mentőt hívtak hozzá, aki azt magyarázta, hogy kollégistákat keres, és ne hívjanak rendőrt, mert nem akar feljelentést tenni a kutya gazdája ellen.

Forrás: origo.hu

Fotó: PestiSrácok