Kosársuli: az országos legjobbak között maradtak U16-osaink

Január 20-án ért véget az Országos Kiemelt Kadett Bajnokság alapszakasza. U16-os csapatunk a 7-8. helyen végzett a keleti csoportban, így osztályozóra kényszerült a négy Kelet-Magyarországi régió bajnokainak győztesével, a MEFC-cal. Múlt vasárnap Miskolcon, majd utána kedden mérkőzött meg a két csapat.

A rájátszás tétje a főtáblán maradás volt, tehát – hogy melyik csapat folytathatja tavasszal is a kiemelt bajnokságban. Ez végül Czibere Zoltán és Molnár Csaba tanítványainak sikerült.

Eredmények:

MEAFC – Vásárhelyi Kosársuli 72-59

2019.02.03. Miskolc

Kosársuli: Ságodi 13/9, Balogh 10/3, Szántó -, Németh 9, Megyesi 2,

csere: Knyur 9/6, Kozma 3, Pánczél 11, Filak 2, Kovács -, Buka -,

Czibere Zoltán edző: „Az ellenfél magas embereivel sajnos egyáltalán nem tudtunk mit kezdeni. Megoldhatatlan feladatot jelentett az ő megállításuk, de sajnos támadásban sem találtuk a ritmust. Ennek ellenére a 13 pontos hátrány ledolgozhatónak tűnik a visszavágón.”

Vásárhelyi Kosársuli – MEAFC 65-43

2019.02.05. Hódtói Sportcsarnok

Kosársuli: Ságodi 23/3, Knyur 7/3,Balogh 14/3, Németh 7, Megyesi 4,

csere: Kozma, Pánczél 8, Filak -, Szántó 2, Buka -, Vojnics -, Kovács -,

Czibere Zoltán edző: „Az első mérkőzéssel ellentétben rendben volt a védekezésünk végig a mérkőzésen. Így viszonylag gyorsan 10 pont körüli előnyre tettünk szert, azonban támadásban továbbra sem igazán tudtuk hozni az elvárható szintet, amivel a saját dolgunkat nehezítettük meg. Szerencsére mindenkinek helyén volt a szíve, és óriási győzni akarással sikerült ledolgozni 13 pontos hátrányunkat!!! Tavasszal is az országos főtáblán játszunk tovább!!! Gratulálok a fiúknak!!!”

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu