Tornagyőzelemmel tisztelegtek a Vásárhelyi Kosársuli U12-esei Ákos bácsi emlékének

Alig egy héttel szeretett edzőjük halála után kellett pályára lépniük legjobb u12-es csapatunknak.  A Dél-Keleti Régió három legerősebb együttese rendkívül izgalmas és jó meccseket játszott egymással. A körbeverés után a vásárhelyi fiúknak volt a legjobb gólaránya, így ők lettek az elsők. Ezzel a tornagyőzelemmel tisztelegtek Ákos bácsi emlékének, aki bizonyára nagyon örült, hogy tanítványai elsők lettek – és tovább jutottak.

Vásárhelyi Gepárdok –  Tiszai Virágok 46-52
Gepárdok: Baksics M. (-), Bán B. 2, Budácsik T. (-), Domján A. 4, Morton A. 14, Molnár K. (-), Niksics A. 2, Sándor Zs. 1, Tóth D. 14, Vereb T. 4, Farkas M. 5.
Varga Zalán edző: „Nem kezdtük jól a meccset, érződött az egész csapaton, hogy nem vagyunk ott fejben, nagyon sok könnyű és üres helyzetünk maradt ki, amit az ellenfelünk könyörtelenül büntetett. A második félidőben már sokkal szebb volt a játékunk képe, szépen járatták a gyerekek a labdát, megtaláltuk az üres helyzeteket, de ellenfelünk magassági és erőnléti fölényét nem bírtuk kijátszani. Gratulálok a csapatnak, mert óriásit küzdöttek!”

ACS Baschet Star Oradea – Vásárhelyi Gepárdok 49-58
Gepárdok: Baksics M. (-), Bán B. 2, Budácsik T. 2Domján A. 6, Morton A. 14, Molnár K. 4, Niksics A. 2, Sándor Zs. 4, Tóth D. 4, Vereb T. 5Farkas M. 8, Újvári M. 7.
Varga Zalán edző: „A kezdésünkkel most nem volt probléma, hisz az első három negyedet a fegyelmezett játékunknak köszönhetően magabiztosan hoztuk. A befejezéseinket is jóval nagyobb százalékban értékesítettük, mint az első meccsen, a problémánk az utolsó negyeddel volt ahol produkáltunk egy 20-8-as etapot, aminek csak azért nem lett “komolyabb” következménye, mert az első három negyedet mi nyertük hasonló aránnyal. Gratulálok a csapatnak!”

2019.01.27. Szentes – „E” csoport: 3. hely

Békéscsabai KK- HSA Hattyúk 105-19
Dobók: Szöllősi Viktória 6, Pásztor Gréta 4, Oláh Brigitta 3, Rozsos Petra 2, Gulyás Hédi 2, Nánai Boglárka 2
Molnár Bence edző: „Tartalékos felállással sajnos esélyünk sem volt ezen a meccsen, sokkal gyorsabb ellenféllel találkoztunk mint az eddigi mérkőzéseken, ebből adódóan nehezen vettük fel a ritmust, de ebből is lehet tanulni.”

 HSA Hattyúk-Szentesi KK  56-93
Dobók: Pásztor Gréta 19, Szöllősi Viktória 11, Gulyás Hédi 10, Oláh Brigitta 10, Nánai Boglárka 4, Balázs Hanna 1, Rozsos Petra 1.
Molnár Bence edző: „Ezen a meccsen már jobban pörögtünk volt sok bíztató jel és jó teljesítmény, a második félidőre kicsit elfáradtunk, tekintve, hogy egymás után volt a két mérkőzés.”

2019.01.27. Vásárhely – „F” csoport: 2. hely

Vásárhelyi Rókák – HSA Pumák 64-24
Pontszerzők: Barna 13, Hackl 11, Búza és Venicz 10-10, Marczinka 6, Budacsik és Bense 5-5, Bencsik 3, Sipos 1.
Varga Zalán edző: „Megint a fránya betegségek gyengítették csapatunkat, így ismételten nem tudtunk egész csapattal kiállni. Szerencsére, akik játszottak apait-anyait beleadva mentek és küzdöttek minden egyes labdáért és sikerült egy fölényes győzelmet aratnunk.”

Vásárhelyi Rókák – Szeged KE-Tigrisek 32-35
Pontszerzők: Budacsik, Búza és Venicz 6-6, Hackl és Bencsik 5-5, Barna , Bense 1.
Varga Zalán edző: „Találkoztunk már az ellenfelünkkel, ezért gondoltam, hogy nem lesz probléma a meccsel, de sajnos tévedtem. Nagyon lazán kezdtük a találkozót, alig volt jó védekezésünk illetve pontos támadójátékunk és ennek köszönhetően el is lépett az ellenfél, amit próbáltunk a második játékrészben koordinálni, de túl nagy előnyt adtunk ellenfelünknek az elején és sajnos nem voltunk képesek megfordítani a meccset.”

2019.01.27. Vásárhely – „F” csoport: 4. hely

 Vásárhelyi Rókák – HSA Pumák 64 : 24
Kárpáczi Jázmin 9, Kokovai Karina 4, Szűcs Léna 4, Barna Ariella 3, Pinczér Cintia 3, Kis Krisztina 1, Nyíri Viktória 1, és Tősér Lili1 pont.
Kotormán Zsuzsa edző: „Új év, új remények, ahogy szoktuk mondani, de sajnos tovább sem bírtunk a fiúkkal. Az első negyedben még tartottuk magunkat, de a második félidőtől már kiütközött a különbség a két csapat között. A fiúk gyorsabbak, pontosabbak voltak, ennek következtében a védekezésünk kevésbé sikerült. Dobáspontosságunkkal is baj volt. Gratulálok a fiúknak!”

HSA Pumák – SZEDEÁK Bikák 42 : 45
Dobók: Kokovai Karina 14, Szűcs Léna 9, Pinczér Cintia 8, Kárpáczi Jázmin 7, Dunai Boglárka 4 pont.
Kotormán Zsuzsa edző: „A szegedi csapattal harmadik alkalommal játszottunk egymás ellen, szoros mérkőzéseket játszottunk ki-ki győzelmével. Ezen a mérkőzésen jól kezdtünk kis előnnyel zártuk a negyedet, majd az ellenfél kiegyenlített a félidőre. A többi negyedben is fej- fej mellett születtek a kosarak, de a minimális különbséget a lányok pontatlan dobásai miatt nem  tudtuk lefaragni. A vereség ellenére a szoros mérkőzés izgalmas volt.”

Forrás és kép: vasarhelyikosarsuli.hu