Jogi elégtételt vesz a Szeretem Vásárhelyt a városházi vádaskodások miatt

A civil szervezet az alábbi közleményt osztotta meg a Facebookon, amit változtatás nélkül olvashatnak portálunkon.

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület közleménye

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület az alábbi tényeket osztja meg Márki-Zay Péter alaptalan vádjaira reagálva.

A környezeti nevelés 18 évvel ezelőtt önkormányzati kezdeményezésre indult el városunkban elnökünk, Walterné Böngyik Terézia vezetésével. Megépült a Téglagyári Tanösvény, a mártélyi Bodnár Bertalan Oktatóközpont, és oktatóprogramok is készültek: 500 diák erdei iskolában, 5 ezer ember pedig különféle környezetvédelmi programokban vehetett részt. Továbbképzések is zajlottak, nem beszélve Hódmezővásárhely hulladékgazdálkodási koncepciójának támogatásáról, illetve a zöld beruházások szakmai részleteinek kidolgozásáról. A Környezeti Információs Központ is ennek a magas színvonalú munkának az eredménye. Városunk azon kevés települések egyike, amely a környezeti nevelők munkájának köszönhetően pályázati támogatásban részesült a Mobilitási Hét alkalmából.

A kérdéses számlák a Mobilitási Hét hódmezővásárhelyi programsorozatára lettek kiállítva, 50 ezer és 43 ezer 823 forint értékben, rendezvényszervezés címén, Kazi Tamás olimpikon, Sipos József növényorvos és Diószegi Ágnes bábelőadó, illetve a kemencék költségeinek megtérítésére. Ezt bizonyítani tudjuk.

A szakmai beszámolót Márki-Zay Péter polgármester 2018. november 8-án aláírta, és benyújtotta a pályázat kiírójának. Leírta benne, hogy az önkormányzat több civil szervezettel – köztük a Szeretem Vásárhelyt Egyesülettel – együttműködve valósította meg a sikeres programsorozatot. A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata 2018. szeptember 14-én még örömmel számolt be a rendezvényről, november 19-én azonban Walterné Böngyik Teréziát egy öttagú vallatóbizottság arról faggatta 90 percig, hogy „miért lopta el a showt a polgármester elől”. A méltatlan beszélgetésről hangfelvételt készítettek.

A megalapozatlan vádat visszautasítjuk, és jogi elégtételt veszünk érte. Mi pedagógusként és civil önkéntesként a közösséget szolgáljuk. Nem vagyunk politikusok. Semmi közünk a város közéleti csatározásaihoz. Senkinek nem vagyunk az ellenfele. Tiszta a lelkiismeretünk, és nyugodtan állunk a vizsgálat elé, mert minden állításunkat dokumentumokkal tudjuk igazolni.

Értetlenül állunk a támadás igazságtalansága előtt, mert Márki-Zay Péter polgármester ebben az ügyben korábban egy iskolabálon már elnézést kért Walterné Böngyik Teréziától. Bízunk abban, hogy ezt másodjára is megteszi.

Munkánkat töretlen nyugalommal és elhivatottan folytatjuk a vásárhelyiekért.

Szeretem Vásárhelyt Egyesület

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület közleménye A Szeretem Vásárhelyt Egyesület az alábbi tényeket osztja meg Márki-Zay…

Közzétette: Szeretem Vásárhelyt – 2019. február 5., kedd