Érdektelenségbe fulladt Márki-Zay túlórabohózata

Az érdekeltek nem voltak kíváncsiak a polgármester nagypolitikai cirkuszára: 370 főből mindössze 45 jelent meg az önkormányzati cégek dolgozóinak tartott, túlóratörvény-tájékoztatónak nevezett Márki-Zay-show-n ma Vásárhelyen.

A vásárhelyi közgyűlés még január 16-án szavazta meg, hogy egy nyilvános tájékoztatót szerveznek a túlóratörvényről az önkormányzati cégek munkavállalóinak, akik aztán titkos szavazáson, írásban, névtelenül fejthetik ki az álláspontjukat a témáról.

A munkavállalókat ma délután várta Márki-Zay Péter polgármester a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, ahol az érintett 370 emberből mindössze 45 jelent meg, azaz az érintettek nem kértek a városvezető által Hódmezővásárhelyre menetrendszerűen szállítmányozott országos politikai cirkuszból. Egyszóval érdektelenségbe, azaz súlyos kudarcba fulladt Márki-Zay túlórabohózata.

Ami nem is meglepő annak kapcsán (sem), hogy úgy tudjuk: az önkormányzati cégeknél az elmúlt években még a 250 órás túlórakeretet sem merítették ki…

Információink szerint a szeánsz mindössze 10 percig tartott, majd a voksolás következett, aztán mindenki el is vonult. A városvezető nem okozott meglepetést, hiszen országos ellenzéki (hazugság)panelekkel, és nem a helyi, hétköznapi példákkal közelítette meg a túlóratörvényt. Egy olvasónk magát a kérdőívet is eljuttatta szerkesztőségünkhöz, így bárki megállapíthatja, hogy rendkívül félrevezető, mi több: manipulatív kérdést tettek fel a munkavállalóknak a 400 óra túlmunkáról (ami amúgy kizárólag önkéntes alapon vállalható!), valamint az állítólagos 3 éves kifizetésről (ami a legritkább esetben merülhet fel, és egyáltalán nem általános!).

Érdektelenségbe fulladt Márki-Zay túlórabohózata 2

Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője ennek kapcsán azt írta a Facebook-oldalán: „Ennyien voltak kíváncsiak MZP politikai átverő showjára. Érdektelenségbe fulladt a túlóra törvényről szóló tájékoztató. Ha azt olvassák, hogy százak szavaztak, fogjanak gyanút”.

Cseri Tamás kormánypárti képviselő pedig a következőt posztolta, miután a helyszínen járt: „Megkérdeztem az embereket, van-e közöttük olyan, akinek le kellett tavaly dolgozni az évi 250 túlórát. Nem jelentkezett senki. Megkérdeztem, ismernek-e akkor olyan munkavállalót, akinek a cégeinknél ennyit kellett túlóráznia tavaly. Ismét senki. De a pm. azért kitöltette velük, hogy akarnak-e 400 órát vállalni, mikor eddig 250-re sem volt szükség. Agyrém. De legalább ezzel kapcsolatban is volt egy kis habverés…”

A tájékoztatón a 370 érintett munkavállalóból 325 nem jelent meg, így a részvételi arány mindössze 12 százalékos volt.

A túlóratörvényről egyébként munkajogász segítségével ma délelőtt tiszta vizet öntöttek a Rádió 7-ben a pohárba. Az erről szóló beszámolónkat ITT olvashatja. Úgy tűnik, a polgármester számára is hasznos lehet…

Borítókép: Hegedűs Zoltán Facebook-oldala