Kecskeméti Rita: a vásárhelyi emberek nem ugródeszkák!

Nem attól politikus valaki, hogy ha feltesznek neki egy kérdést, akkor teljesen másról kezd el beszélni – mondta az önkormányzati képviselő a Hegedűs Zoltánnal tartott közös fogadóóráján vasárnap este.

A Facebook-fogadóóra elején Rapcsák Andrásra emlékeztek meg, aki 17 éve, 2002. február 3-án hunyt el. Kecskeméti Rita elmondta, a néhai polgármester Újváros képviselője is volt, így a halála után hatalmas megtiszteltetésnek érezte, hogy a városvezető után politikai tapasztalat nélkül elnyerte a településrészen a választópolgárok bizalmát.

– Rapcsák András idején is voltak viszályok, azonban mindenki a város érdekét tartotta szem előtt – emlékezett vissza a képviselő, aki szerint Márki-Zay Péter az első olyan vásárhelyi polgármester, aki szembe megy azokkal, akik tudnának segíteni a település fejlődésén.

– Az eddigi városvezetőknek az első a város volt, a második az országos politika, és csak a harmadik a személyes érdek. Ezt hiányolom most, mert az itt élő emberekre nem lehet ugródeszkaként tekinteni – jelentette ki Kecskeméti Rita.

Hozzátette, a közgyűlések hangulata, az ott elhangzott kijelentések nem méltóak a díszterem szépségéhez. – Hiányzik Korsós Ágnes címzetes főjegyző határozottsága, szakértelme, mivel a mostani jegyzőt néha ki kell javítani az önkormányzati SZMSZ-ben. Előfordul, hogy egy képviselő nem kap szót és a feltett kérdésekre nem érkezik válasz. Országos ügyek kerülnek elő, volt már rá példa, hogy az egyik iskola kapcsán az országos futballról esett szó. Nem attól politikus valaki, hogy ha feltesznek neki egy kérdést, akkor elkezd teljesen másról beszélni – fejtette ki a képviselő.

Hegedűs Zoltán Fidesz-frakcióvezető ezt azzal egészítette ki: Márki-Zay Péter a testületi üléseken rendszerint korrupcióval vádolja őket, holott egy év alatt egy ilyen ügyet sem talált a városházán. Egyetlen rendőrségi feljelentés sem állta meg a helyét és bírósági eljárás sem indult ilyen miatt.

Kecskeméti Rita szerint ősszel eldönti a város lakossága, hogy erre van szüksége, vagy másra. Addig  azonban egy másik választás is lesz, a májusi európai parlamenti szavazás. – Nem elcsépelt az a mondat, hogy soha ennyire nem volt fontos egy választás, mint most, melynek legfőbb kérdése az illegális bevándorlás –  hívta fel a figyelmet.

Hegedűs Zoltán úgy látja, ha azt támogatjuk, hogy hazánkban is élhessenek migránsok, akkor nem lesz visszaút, mert nem lesz hova visszaküldeni az idegen embereket. A sajtóhíreket pedig elég megnézni, alig több mint harminc kilométerre tőlünk, Röszkénél rendszeresen elfognak bevándorlókat.

A fogadóórán arról is szó esett, hogy a Modern Városok Program sehogy nem áll a városban. A képviselők szerint bűn elengedni ezt a lehetőséget, amikor a kormány tálcán kínálja a fejlődés lehetőségét. – Meg kell nézni, mi történt Vásárhelyen az elmúlt egy évben. Aki továbbra is ezt szeretné, az ősszel a jelenlegi vezetést támogatja, aki pedig mást, az majd a másik irányt – összegzett végül Kecskeméti Rita.

Közzétette: Hegedűs Zoltán hivatalos oldala – 2019. február 3., vasárnap