Együtt menni fog! jótékonysági akció 1

Megtörtént a csoda a vásárhelyi Csodaház falain belül. A minden képzeletet felülmúló összefogás meghozta gyümölcsét, ugyanis egy új, modern géppel gyarapodott az intézmény.

Ma délután tartott sajtótájékoztatón adták át és mutatták be a Csodaházban azt az eszközt, mely segítségével a sérült végtagokat át tudják mozgatni, mindenki legnagyobb örömére. Az Együtt menni fog! kezdeményezés bámulatos eredményéről Kószó Péter, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elnöke, a Johannita Segítő Szolgálat hódmezővásárhelyi szervezetének vezetője, Árva László, a KÉSZ vásárhelyi szervezetének elnöke, Németh László, a Belvárosi Szentháromság Plébánia és a Szent István Király Plébánia plébánosa, valamint Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ vezetője számolt be a kezdeményezés előzményeiről, valamint a fantasztikus eszközről. 

Együtt menni fog! jótékonysági akció 2

Kószó Péter hangsúlyozta, hogy tavaly karácsony előtt hirdették meg az akciót a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány, a Johannita Segítő Szolgálat hódmezővásárhelyi szervezete, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének hódmezővásárhelyi csoportja, az Ótemplomi Református Egyházközség, továbbá a Szent István Király Plébánia, valamint a Belvárosi Szentháromság Plébánia kezdeményezte a jótékonysági akciót. Kiemelte, hogy több, mint egymillió nyolcszázezer forint adomány gyűlt össze, amelyért rendkívül hálás a vállalkozásoknak, magánszemélyeknek és az intézményeknek. Felajánlásaiknak köszönhetően egy másfél millió forintos eszközt vásárolhattak meg.

Együtt menni fog! jótékonysági akció Csodaház

Bálint Gabriella szíve is megtelt boldogsággal, amikor megtudta, hogy micsoda sikert ért el a jótékonysági akció. Az eszköz működésével kapcsolatban elmondta, hogy a sérült vagy bénult végtagok vérkeringés ellátásában óriási segítséget nyújt, és erősíti az izomzatot. Pluszként hozzátette, hogy játékokkal munkára serkentik a gyerekeket is. Valamint az eszköz teljes mértékben biztonságos, a végtagokat rögzítik a pedálokhoz, így elkerülhető a sérülés használat közben.

Árva László és Németh László atya is megköszönte a támogatást, valamint rendkívül nagy öröm számukra is, hogy számtalan tiszta és nyitott szívű embernek köszönhetően a Csodaházban valóban megtörtént az a csoda, amire oly rég óta vártak.