Városháza

Képtelenség egyszerre miniszterelnöki ambíciókkal és egy nagyváros vezetésével foglalkozni – hangzott el a Rádió 7 mai Heti megfejtésében. A műsor vendégei kijelentették: aki a mai Magyarországot a román Ceaușescu-korszakhoz hasonlítja, az megérdemelné, hogy egy hónapot eltöltsön egy olyan diktatúrában.

A Jeszenszky Zsolt vezette Heti megfejtésben ezúttal Apáti Bence, Bayer Zsolt és Gajdics Ottó mellett egy rövid ideig Ádók János, a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület elnöke is vendégként szerepelt.

Ennek apropója az volt, hogy az egyesület Vásárhelyen Márki-Zay Péterrel kapcsolatos plakátokat helyezett ki a közelmúltban. – Márki-Zay Péter polgármestersége nem úgy alakult, ahogy azt a kampányában ígérte. Nem a város fejlődésével foglalkozik, hanem pártot alapított az őszi önkormányzati választásokra. Egyértelműen látszik, hogy országos, nem pedig városvezetői ambíciói vannak, Orbán Viktor kihívója akar lenni – mondta Ádók János, aki szerint emiatt már sokan kiábrándultak a politikusból.

Az elnök hozzátette, a plakátokkal szeretnék elérni, hogy a vásárhelyiek tisztán lássanak, ezért azokon Márki-Zay kijelentései olvashatóak, például a migrációról és a Sargentini-jelentésről, amit a polgármester örömünnepnek nevezett. – Ez egy tükör, az embereket a valóságnak megfelelően tájékoztatjuk a politikus nézeteiről – szögezte le Ádók.

Apáti Bence ennek kapcsán kijelentette: képtelenség a miniszterelnöki babérok mellett egy nagyváros mindennapi vezetésével foglalkozni, mivel egy ekkora település irányítása nem félemberes munka. Mindennapos ügyintézést, jelenlétet igényel, folyamatosan a lakosok között kell lenni.

Bayer Zsolt szerint a mostani vásárhelyi helyzet megmutatkozik majd a város visszafejlődésében, Gajdics Ottó pedig úgy látja, időszerű elgondolkozni a plakáton mondanivalóján. – Márki-Zay Péter globalista ember. Multinacionális cégeknél és Kanadában dolgozott, egyértelmű, hogy a migránsáradattal szimpatizál – magyarázta.

A neves médiaszakemberek szerint az ellenzék az illegális bevándorlással nem foglalkozik, holott az Európa legfontosabb, legnagyobb vitákat kiváltó kérdése. – Nem véletlenül hallgatják el az ellenzéki médiumok az erről szóló híreket, mivel a májusi európai parlamenti választás is erről szól. Soha nem érintett még bennünket ennyire az EP-választás, azonban az önkormányzati választásoknak is témája a bevándorlás – hívta fel a figyelmet Bayer Zsolt. A publicista emlékeztetett: idén január 19-ig Ausztriában 5 gyilkosság történt, és a tettes minden esetben migráns volt.

A műsorban arról is szó esett, hogy a vásárhelyi polgármester az évértékelőjén forradalomról beszélt, illetve a mai magyar közállapotokat a román Ceaușescu-diktatúrához hasonlította. – Aki ilyet mond, annak kívánom, hogy tapasztalja meg, mit jelent ez. Éljen egy hónapot egy hasonló diktatúrában – fejtette ki véleményét Bayer Zsolt.

A Heti megfejtést szerdán 20 órától ismétli a Rádió 7.