Újabb migrációs bomba ketyeg Európa mellett

Interjút adott a Magyar Hírlapnak Carlos José Iturgaiz Angulo spanyol néppárti európai parlamenti képviselő. Az EP-képviselő egyike volt azoknak, akik Magyarország mellett szavaztak a gyalázatos Sargentini-jelentés vitáján – írja az Origo. 

A spanyol EP-képviselő sok más mellett kifejtette, hogy támogatja a magyar miniszterelnököt, illetve nagyra becsüli a fideszes EP-képviselők munkáját, szerinte valamennyien nagyon komoly munkát végeznek az Európai Parlamentben. Elmondta azt is, hogy véleménye szerint Európa azért szenved, mert a dzsihadista terrorizmus befészkelte magát földrészünk szívébe.

Az interjú elején a spanyol EP-képviselő beszélt a gyermekkoráról, valamint arról, hogy Baszkföldön folyamatos terrorfenyegetettség mellett élte az életét, és legalább két alkalommal kísérelt meg merényletet elkövetni vele szemben az ETA nevű baszk terrorszervezet.

A spanyol politikus beszámolt arról a megdöbbentő tényről is, hogy hét politikustársa temetésén vett részt, akiket azért mészárolt le az ETA, mert egyszerre vallották magukat baszknak és spanyolnak. Annak kapcsán, hogy Jean-Claude Juncker korábban megkérdőjelezte a Fidesz helyét az Európai Néppártban, a képviselő kifejezte pozitív véleményét a fideszes EP-képviselőkről.

Mindenekelőtt szeretném kifejezni az Európai Néppárt magyar csoportja iránti nagyrabecsülésemet, mert fideszes képviselőtársaim az európai jobbközép nélkülözhetetlen pillérei, akik valamennyien nagyon komoly munkát végeznek az Európai Parlamentben, és nap mint nap kimagasló szakértelemről tesznek tanúbizonyságot.

S a valóság az – függetlenül a saját pártszövetségem egyes vezetői által tett hangzatos nyilatkozatoktól –, hogy magyar kollégáim továbbra is részei ennek a nagy jobbközép családnak, mely a legerősebb politikai erő az Eurokamarában, s bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz.”

A spanyol politikus annak kapcsán, hogy egyike volt annak a három spanyol képviselőnek, aki a gyalázatos Soros-Sargentini jelentést nem szavazta meg, azt mondta, hogy támogattam a magyar miniszterelnököt, először is azért, mert megengedhetetlennek tartom, hogy kommunisták és szocialisták leckéztessék az Európai Néppártot.

Az a baloldal, mely nem hajlandó elítélni, ami Venezuelában, Nicaraguában és Kubában történik – ahol semmibe veszik az emberi jogokat, szabadon gyilkolják, illetve az éhhalálba kergetik az embereket –, az ne akarjon demokráciára tanítani bennünket.

Másodsorban pedig azért, mert amikor a Magyarországgal szomszédos országokban, gondolok például Szlovákiára vagy Romániára, baloldali kormányok vannak hatalmon, akkor a magyarországi helyzetnél súlyosabb problémák is vannak, ezekről azonban az európai baloldal vagy nem vesz tudomást, vagy egyenesen megpróbálja a szőnyeg alá söpörni őket.”

S végül azért is, mert egy sajnálatos boszorkányüldözés folyik Orbán Viktor és kormánya ellen, ami egészen odáig fajult, hogy kizárólag nemzeti hatáskörbe tartozó kérdések felett próbálnak nemzetközi ítéletet hozni. Angulo az Európát sújtó terrorhullám kapcsán elmondta, hogy Európa szenved, mert a dzsihadista terrorizmus befészkelte magát földrészünk szívébe. Az elsődleges okok között kell említeni a vallási fanatizmust, mely el akarja pusztítani a nyugati civilizáció értékeit és a kereszténységet, tekintve hogy a terroristák szemében mi hitetlenek vagyunk.

Ennek kapcsán kifejtette, hogy mind Belgiumban, mind Franciaországban a terrorfészkek a muzulmán többségű negyedekben alakultak ki, ahol nagyon sokan nem akarják elfogadni társadalmunk alapvető értékeit.

Véleménye szerint:

Akik elutasítják az integrációt, nincs semmi keresnivalójuk Európában, szemben azokkal a legális bevándorlókkal, akik törvényes munkavállalás céljából érkeznek földrészünk azon országaiba, ahol szükség van a munkaerejükre.

Forrás: origo.hu