Televízió

A médiatanács hozzájárult a Cross FM névváltoztatásához, a Pécs FM arculatának módosításához, valamint megszüntette a Vásárhelyi TV-re vonatkozó ideiglenes hatósági szerződést – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.

A közlemény szerint a médiatanács a szolgáltató kérelmére hozzájárult, hogy a Budapest 98,6 MHz-es körzeti rádiós frekvenciára közösségi jogosultsággal rendelkező médiaszolgáltató Cross FM helyett Manna FM néven kezdhesse meg működését. A hatósági szerződés egyéb pontjai változatlanok maradnak – tették hozzá.

A testület hozzájárult ahhoz is, hogy a 101,7 Pécs FM-et működtető P1 Rádió Kft. a kérelmében foglaltaknak megfelelően február 1-jétől módosíthassa a rádió sajátos arculatát, hogy versenyképes maradhasson az országos kereskedelmi rádió megjelenése után is. A rádió ezentúl a 60-as évektől az ezredfordulóig tartó időszak helyett az utóbbi 15-20 év slágereiből fog válogatni – ismertették.

A médiatanács hiánypótlásra szólította fel a Dabas 93,4 MHz-es helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására kiírt pályázat alaki vizsgálati szakaszában az egyedüliként pályázó Dabas Sportcsarnok Nonprofit Kft.-t.

Tájékoztattak arról is, közös megegyezéssel megszüntették a Hódmezővásárhely 44. csatorna – Vásárhelyi TV – helyi, kereskedelmi televíziós szolgáltatás nyújtására vonatkozó ideiglenes hatósági szerződést a médiaszolgáltató – fizetésképtelenségre való hivatkozással benyújtott – kérelmére.