Bán Csaba: a közös ének, imádság, igére való figyelés megcsendesíti az embert

A református lelkésznek nem változik az álláspontja: Márki-Zay Péter valótlant állít a Petőfi utca 6. szám alatti épülettel kapcsolatban.

Belátta az Ótemplomi Református Egyházközösség, hogy törvénytelen a javaslatuk, amelyben az önkormányzattól azt kérték: adja használatba a Petőfi utcai ingatlant a Szőnyi Benjámin Általános Iskolának – jelentette ki Márki-Zay Péter még a vasárnapi Facebook videójában. A polgármester hozzátette, az egyházközösség írásban nyilatkozott arról, hogy valójában egyetlen teremre sincs szükségük.

A Vásárhely24 ennek kapcsán megkereste Bán Csabát, az egyházközség lelkipásztorát, aki a portálnak azt írta: “2019 januárjában a Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség képviselőit tárgyalásra hívták, amelyről hangfelvétel és írásbeli emlékeztető készült. Ott kölcsönösen az a kérés hangzott el, hogy az egyeztetésről tájékoztatást a nyilvánosság részére a tárgyalások befejezéséig nem adunk. Ezt a szóbeli megállapodást Polgármester Úr az ominózus január 27-ei felvételen egyoldalúan felmondta. A feltett kérdésekre a válasz egyértelműen nem. Nem nyilatkoztunk arról, hogy egyetlen teremre sincs szükség. Nem láttuk be, hogy törvénytelen a kérés”.