A makóiak érdeklődnek a közügyek iránt

Több mint 20 ember fordult a térség országgyűlési képviselőjéhez a makói fogadóóráján. Sokan érdeklődtek a beruházások haladásáról, illetve vállalkozások támogatásáról is – írja a Makó Híradó.

– Voltak olyan ügyek, amelyek utánajárást igényelnek, de sok problémát helyben is tudtunk orvosolni. – összegzett Lázár János a fogadóóra végén. A térség országgyűlési képviselője kiemelte, ez alkalommal kevesebb volt a személyes ügy, míg az egész várost érintő közügyekkel többen fordultak hozzá. Az itteni fogadóórákon rendre azt tapasztalja, hogy a makóiakat komolyan foglalkoztatja, ami a városban történik, elsősorban a fejlesztések területén.

– A fürdőfejlesztés nagyon foglalkoztatja a makóiakat, több szállástulajdonos is jött arról érdeklődni, hogyan tudnak majd bővítésre támogatást kapni. Arról is érdeklődtek, hogy milyen szolgáltatások lesznek elérhetők az új könyvtárban. A pártpolitikai vitákat unják, sokkal inkább arra kíváncsiak, hogyan fejlődik, gyarapodik a saját lakókörnyezetük. Elérhető e javulás a saját egzisztenciájukban, több fizetés, jobb munkahely, jobb életfeltételekkel. Ez az, ami foglalkoztatja őket – mondta el Lázár János.

A makóiak érdeklődnek a közügyek iránt 1

A képviselő hozzátette: a fogadóóra során szó volt még a családi otthonteremtési kedvezményről, vállalkozások támogatásáról, és szociális kérdésekről is.