Cseri Tamás: a csőd felé kormányozza Márki-Zay a HMSZ-t! 1

A kormánypárti önkormányzati képviselő terjedelmes posztot írt arról a Facebookon, hogy egy Márki-Zay Péterhez köthető oldalon az egyik kommentjét szándékosan félreértelmezték és félreértelmezik a polgármester és támogatói, annak ellenére, hogy számtalanszor világossá tette: mit, miért és kiknek írt.

„Emlékszem arra a szombat reggelre, kávét ittam és közben a Facebookot nézegettem. Mint oly gyakran, akkor is megnéztem a Márki barátai által üzemeltetett Vásárhelyiek a változásért oldalt – tudom-tudom minek olvasok ilyen szemetet – ahol néhány órája tettek közzé egy szívszaggató írást arról, hogy Vásárhelyen milyen elnyomás van és rettegnek az emberek a Fidesztől” – elevenítette fel a kezdeteket Cseri Tamás.

A képviselő hozzátette, „ocsmány módon szidták Lázár Jánost, a Fideszt, a képviselőket meg úgy egyáltalán bárkit, akinek valamilyen köze van a Fideszhez. Sorakoztak az obszcén jelzők, röhögve mentek az utalgatások, hogy a fideszesek csak kötélen mutatnak jól. De elővették a Fideszre szavazó embereket is, természetesen Ők csakis ostoba birkák, seggnyalók, idióták lehetnek, hiszen normális ember már nem szavaz a Fideszre”.

„Őszintén szólva elöntötte agyamat a düh – tudom, tudom, ennek sem szabadna megtörténni – eszembe jutottak elhunyt szüleim, akik szinte mindig a Fideszre szavaztak. Ők is végigdolgozták az életüket, felnevelték a gyerekeiket, nem szereztek vagyont, és igen többnyire a Fideszre szavaztak. Bár volt bennük kritika, gyakran mondták, hogy ezt talán nem így kellene, amazt meg úgy. De mindent összevéve, mégis Orbán Viktorban látták azt a politikust, aki a legjobb irányba képes mozdítani az ország szekerét. És ezeket az embereket férgezi, birkázza, idiótázza ez a senkiházi banda! Miért? Mert a Fideszre szavaztak, míg megtehették” – fejtette ki a képviselő.

Azt is írta: „úgy gondolom és érzem, hogy amíg arra lehetőségem van, tartozom azzal a szüleim emlékének és minden egyes Fidesz szavazónak, emberről-emberre, hogy kiálljak értük, akárhogy őrjöng az a Márki által felhergelt, szélső jobbtól a szélső balig összerántott pár tucat ember. És ne tűrjem el senkitől az Ő gyalázásukat, szidalmazásukat, megfélemlítésüket szó nélkül. Ezért kiírtam, amit kiírtam. Hát ennyi a szöveg története”.

A fideszes politikus végül hozzátette: nem hiszem, hogy egy ember értékét azon mérhetnénk le, mely oldal mellett teszi le a voksát. Én csak az aljas stílusban támadó és erőszakkal fenyegetőzők ellen keltem ki. Ezek az emberek azonban ugyanazt a mentalitást testesítik meg, mint száz éve a páncélvonatokról részegen leugrálva – sokszor a saját családjuk szeme láttára – a vidéki parasztságot gyilkoló kommunisták”.

A teljes bejegyzés a városatya Facebook-oldalán olvasható.