Többek lettünk általuk 6

Kedves Olvasóink! Ezúton szeretnénk jelezni, hogy a hat részből álló, hódmezővásárhelyi női vállalkozókat bemutató sorozatunk végéhez érkeztünk.

Ezen cikk keretén belül pedig megmutatjuk, hogy mi mit kaptunk és tanultunk tőlük az elkészített interjúk alkalmával, amelyeket a nevekre kattintva egyenként újra elolvashatnak.

Rostás Gyöngyi, a Vándorsólyom Kft. vezetője: egy nőnek mindig mindenhol helyt kell állnia

Rostás Gyöngyi kétség kívül a vásárhelyi vendéglátó egységek egyik égköve. Történetének bemutatásával bepillantást nyerhettünk abba, hogy milyen az, amikor egy nő folyamatosan próbál helyt állni egy egyébként még mindig nagyobb mértékben férfiakat foglalkoztató szakmában. Kitartása és teherbíró képessége irigylésre méltó!

Többek lettünk általuk

Móriczné Dajka Judit, a Móritz Optika vezetője: ma már sokkal könnyebb nőként az üzletet vezetni

Móriczné Dajka Judit férje révén kerültaz optika világába, amelyet saját szorgalmának és odaadásának köszönhetően sajátított el gyorsan-frissen, a legnagyszerűbb módon. A vele való beszélgetés rámutatott arra a tényre, hogy egy nőnek bizony sokkal egyszerűbb vállalkozást vezetnie akkor, amikor gyermekei már kirepültek a családi fészekből és maguk útját járják. Állítása szerint ez az az időszak, amikor egy nő az adott vállalkozás tevékenységében igazán ki tud teljesedni.

Többek lettünk általuk 1

Schleiffer Judit, az Édes Otthon ajándék és lakberendezési szaküzlet vezetője: a vállalkozásom által egy kicsit én magam is ott vagyok az emberek otthonában

Schleiffer Judit vállalkozásának köszönhetően egy kicsit maga is megtalálható vevői otthonában, ettől válik munkája egyedivé. A kiváló ízléssel és finomsággal rendelkező hölgy betekintést mutatott abba, hogy fontos, az ember jó kapcsolatot ápoljon a szüleivel és hálás legyen nekik azért, amit tőlük kap. Emellett pedig büszkén ismertette legnagyobb példaképét, az édesanyját.

Többek lettünk általuk 2

Makánné Oskovics Andrea, a Hód-Work Magyarország Csomagolástechnikai Szociális Szövetkezetet vezetője: egy határozott nő könnyen képes megállni a helyét az üzlet világában

Makánné Oskovics Andreától határozottabb nővel nem sűrűn találkozik az ember. Ő az, aki pontosan tudja – mert időben felismerte – , hogy melyik az a terület az életben, ahol ő kitud teljesedni. Ezen úton járva valósította meg nem mindennapi álmát, amivel nem mellesleg csodás lehetőségeket biztosít a nehezebb sorssal rendelkezők számára is egyaránt. Ami példaértékű.

Többek lettünk általuk 3

Czeglédi Margit, a Margó Virág- és Ajándékbolt vezetője: a születéstől a sírig kísérünk életeket és sorsokat

Czeglédi Margit története és vállalkozásának bemutatása egyértelműen egy nagyon erősen élet és sorsközpontú story volt, amiért igen is megérte aznap felkelni. Egy véletlennek köszönhetően vált kertésszé, amely azóta is meghatározza az életét. Kiderült, hogy remek benne és élvezi is amit csinál.

Többek lettünk általuk 4

Asztalos Krisztina, az Esztétika Makeup vezetője: azt hiszem nem feltétlenül szép sminket, inkább karaktereket kreálok

Asztalos Krisztina a sminkek és maszkok világának magyar királynője. Olyan szinten és olyan tempóban jutott el kiváló helyekre és pozíciókba a hivatásában, amelyekért rengeteg áldozatot hozott, amire csak kevesek képesek. A hit az, ami tanulható.

Többek lettünk általuk 5

A felsorolt hölgyek mindegyike anya, társ, nő, barát, barátnő, vezető. Mindegyikük tiszteletreméltó és becsülendő. Történeteik, tapasztalataik és véleményeik bemutatásaival mi magunk is többek lettünk és azt reméljük, hogy Önök is, kedves olvasók!

A végére már csak a beharangozó maradt! Holnaptól ugyanis Életmód rovatunk kap kiemelt szerepet, mivel hogy hétről-hétre adott szakemberek segítségével dolgozunk majd fel fontosabbnál-fontosabb témákat hasonlóképp nagy interjúk keretén belül.