Jobbikos kabaréhétvége: most is alakult egy ellenállás

A jobbik elnöke nem kér bocsánatot, mert szerinte nincs miért. Ezt azután mondta Sneider Tamás, hogy nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen arról beszélt, hogy ha kell, agyonüti a cigányokat.

Azt mondta, ő csak humorizált, és egyébként soha nem tett olyat, ami vállalhatatlan. Nemrégiben derült ki, hogy még szkinhedként botokkal és csövekkel vert meg egy mozgássérült embert, és a napokban került nyilvánosságra esküvői videója is, amin felesége karlendítése látható. A többi ellenzéki párt mindezeket a jobbik belügyének tekinti, és továbbra is együttműködik a párttal.

Hétfőn közölt a Hír Tv egy hangfelvételt, amelyen Sneider Tamás pártelnökké választása után azt hangoztatta, hogy a cigányoktól is megvédi az embereket, és ha kell, mindenkit agyonüt. Majd az is hallható, hogy ezen nagyot nevetnek.

„Miért kellene bocsánatot kérnem?” – így reagált a Jobbik elnöke az atv.hu-nak. Sneider Tamás azt mondta, hogy ő csak humorizált, és az eddigi pályafutása alatt sem tett semmilyen vállalhatatlan dolgot. Arra a felvetésre, hogy a felvételen az ő hangja hallható, a pártelnök úgy reagált, hogy mindenkiről lehet hasonlót csinálni.

Bár Sneider Tamás folyamatosan lejárt lemezként jellemzi a párttagok korábbi kirekesztő megnyilvánulásait, ennek ellenére a mai napig kerülnek elő a jobbikosokról szélsőséges nézetekről árulkodó felvételek.

Két hónapja látott napvilágot az a hangfelvétel, amin a jobbikos Szávay István egy – szerinte – zsidó nő megverésével dicsekedett.

Egy másik jobbikos politikus pedig újságírókat verne – erről már a Figyelő írt kedden. A lap a párt veszprémi politikusának, Pál Gábornak a Facebook-bejegyzését tette közzé. Ebben a jobbikos politikus az ellenzéki tüntetések egyik szereplőjéről megjelent írások szerzőivel szemben alkalmazna tettlegességet.

Egy 2014-es interjúban Sneider Tamás amiatt magyarázkodott, hogy a kilencvenes évek elején – még szkinhedként – megvert egy cigány embert, és emiatt nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Sneider Tamás fiai ellen pedig jelenleg is bírósági per zajlik, miután a vád szerint 2015-ben hónapokig zaklattak és fenyegettek egy roma családot.

Múlt héten a Hír Tv hozta nyilvánosságra azt a videót, amin a Jobbik elnökének felesége – három évvel ezelőtti esküvőjükön – határozottan előre lendíti a karját. A mozdulatot pedig a fotósok kedvéért megismétli. A Jobbikban egyelőre semmilyen következménye nincs az ügynek.

A Jobbik országgyűlési képviselője, Lukács László György kedden az újabb hangfelvételre csupán annyit reagált, hogy szerinte ez meg lett vágva, és az a célja, hogy szétverje az ellenzéki együttműködést.

Az ellenzéki pártok képviselői kedden is arról beszéltek, hogy a botrányoktól függetlenül, potenciális szövetségesként kezelik a Jobbikot – hangzott el az M1 Híradójában.

 

Forrás: hirado.hu

Fotó: MTI