Szél István

Számtalan fejlesztés és beruházás történt és zajlik jelenleg is Székkutason. A település eddig elért eredményeiről és jövőbeni tervekről Szél István, Székkutas polgármestere számolt be ma a Rádió7 műsorában.

Szél István, Székkutas polgármestere a Rádió7 Közös nevező című műsorában elmondta, a lakosság mindenkori érdekeit tartja a legfontosabbnak és mindent megtesz azért, hogy a térségi település egyre fejlettebb és modernebb legyen. Részletezte, az elmúlt nyolc évben újraaszfaltozták az utakat, megépült a csatornahálózat. valamint a magyar állam által a négysávos út felújítása is könnyebbé tette a közlekedést. Új köntösbe öltözött az iskola, az óvoda, művelődési ház és egy csodaszép főtér is Székkutas éke lett. A sportcentrum mondhatni a legmodernebbé vált Csongrád megyében, amelyre szintén nagyon büszkék a lakosok. Kiemelte a munkahelyek számának bővítését, valamint a jelenleg is zajló polgármesteri hivatal korszerűsítését, felújítását. A kiemelkedő székkutasi virágzáshoz hozzátartozik az ivóvízminőség-javító program, az új piac és további energetikai felújítások. A temetőt is szebbé tették, akárcsak a templomot.

Szél István hozzáfűzte, a jelenleg beruházások tekintetében a polgármesteri hivatal felújításán folyamatosan dolgoznak, mely a legutolsó közintézmény. A testületi tagok úgy vélték, hogy minden olyan közintézmény, amelyet a székkutasiak használnak, prioritást élvezzenek a felújítások szempontjából. Várhatóan májusban adják át a piac új részét, továbbá a művelődési ház energetikai korszerűsítései is zajlanak. Ezen felül van egy önkormányzati konzorciummal együttműködő, 11 tanyát felújító projekt is, ahol szintén kiveszik a részüket a munkából. Kakasszéken útaszfaltozásban segédkeznek, valamint egy hektár diós kert megépítésben is. Elmondható, hogy pörögnek az események és minden kiválóan halad. A polgármester kiemelte az Egészségházat, melyet tavaly adtak át. Ugyanis rendkívül fontos, hogy jó állapotba kerüljön egy olyan intézmény, amely a helyiek egészségügyi állapotán javít, szakavatott orvosi csapattal.

Az elkövetkezendő két hétben a 2019. évi költségvetés elfogadásáról tárgyalnak, valamint a Magyar Falu Programra is gőzerővel készül a település képviselő-testülete.

Szél István hangsúlyozta, a településen béke és egyetértés honol. Az őszi polgármester-választással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy vannak még víziói a település jövőjét illetően. Egy modern köntösbe öltöztetett Székkutast szeretne, de októberben a választópolgárok döntik el, hogy ők szívesen látnák-e személyét a polgármesteri székben az elkövetkezendő öt év során.