Rémálomként emlegetik az autósok a Hódtó utcát (szavazóval) 5

Egyre jobban kiakadnak az út állapotán a vásárhelyiek, mivel csak szlalomozva lehet közlekedni a mély kátyúk között.

„A Hódtó utcán a Tesco körforgalmától a vasúti aluljáróig szlalomozva lehet csak közlekedni a kátyúk miatt, amik mélysége 5-től 20 cm mélységig terjed. A vasúti aluljáróból Újváros felé menet az emelkedőn gyakorlatilag kilyukadt az út, hatalmas kráter tátong elkerítetlenül, ami nem mellesleg balesetveszélyes is! Jobb bele sem gondolni, hogy mennyit fog még romlani tavaszig, amikor elvétve szoktak itt-ott foltozni” – írta szerkesztőségünknek egy olvasónk.

Rémálomként emlegetik az autósok a Hódtó utcát (szavazóval) 3

Egy másik hozzánk forduló vásárhelyi pedig egyenesen “az autósok rémálmaként” nevezte a Hódtó utcát.

Az említett útszakasz elég sokszor volt téma a tavalyi évben. A Fidesz-frakció által kezdeményezett Járható Vásárhely keretében – közel 50 utca mellett – ezt az utat is felújították volna, azonban Márki-Zay Péter polgármester forráshiányra hivatkozva blokkolta a programot.

Rémálomként emlegetik az autósok a Hódtó utcát (szavazóval) 1

Később, szeptemberben a városvezetés 1,2 milliárd forint hitelt szeretett volna felvenni a Rárósi és a Hódtó utcák rekonstrukciójára, illetve a strand fejlesztésére. A fideszes közgyűlési többség azonban ezt nem támogatta, mivel úgy vélte: ha csődben lenne Vásárhely, mint ahogy azt a polgármester terjeszti, akkor ez a hitel még jobban bedöntené a várost, ha pedig nincs, akkor erre semmi szükség.

Rémálomként emlegetik az autósok a Hódtó utcát (szavazóval) 2

Az út sorsa így továbbra sem megoldott. A közgyűlés február 8-án, pénteken tartja idei első rendes ülését, ahol a 2019-es költségvetés elfogadása is téma lesz, így leghamarabb ott eshet szó a sokak által várt útjavításról.

Ön szerint jó állapotban vannak a vásárhelyi utak?