1

A Fekete Sas Rendezvényházban tartották a Modern Városok Program keretében szervezett Digitális KKV napot, melyen az e-ügyintés és a Cégkapu kapott kiemelt helyet.

Az eseményen Tráserné Oláh Zsuzsanna, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára elmondta, céljuk, hogy a haza vállalkozások elsőkézből kaphassanak tájékoztatást a digitális vállalkozásfejlesztés külső finanszírozási lehetőségeiről, valamint a legújabb trendekről. Továbbá lehetőség adódott egy közös találkozásra a szállítókkal, tanácsadókkal, a pályázatkészítőkkel és hitelt nyújtó intézmények képviselőivel.

 1

Az ingyenes rendezvénysorozaton tanácsokat kapnak a vállalkozások, hogy minél hatékonyabbak és eredményesebbek lehessenek a jövőben. A projekt a Széchenyi 2020 program keretén belül valósul meg, szinte országosan, melyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinál.

 1

A projektbe belépő vállalkozások többek között adatbiztonsággal kapcsolatos rendszerek bevezetésével, webes megjelenéssel pl.: korszerű honlap, levelezőrendszer, online hirdetési lehetőségek, valamint integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek bevezetésével kapcsolatban kaphatnak kedvezményeket. Kiemelten fontos a díjmentes informatikai tanácsadás és digitális tudástár.

 1

A rendezvényen előadást tartott Takács Károly IKT tanácsadó, aki a térségi vállalkozásokat helyezte a fókuszba. A további részekben az érdeklődők meghallgathatták Szalanics Kittit, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Zrt-től a Cégkapu és annak e-ügyintézésével kapcsolatban.

 1

A kiállítók soraiban megjelentek az IKT szakterületét képviselők: többek között az OTP Bank Nyrt., PC Tradé Systems Kft is.