Fidesz

Egyetlen dologban lehetünk biztosak: a cég működésében nehézségek merültek fel, amelyeket a polgármester nem tud kezelni – írja közleményében a Fidesz vásárhelyi szervezete, amit változtatlan formában közzéteszünk portálunkon.

“Az elmúlt napokban a városhoz és a vásárhelyiek közösségéhez méltatlan eseményeknek voltunk tanúi. Hivatalos tájékoztatás helyett a közösségi médiában megjelentetett posztokból értesülhettünk arról, hogy a város legnagyobb cége, a HMSZ Zrt. számlájára a NAV 170 milliós inkasszót terhelt, majd arról, hogy a polgármester utasította a cég vezetőjét a csődeljárás megindítására, végül – egy nappal később – arról, hogy a kintlévőségek behajtásával a cég pénzügyi helyzete stabilizálódott. Mindez természetesen a jól megszokott politikai körítésben: mindenről a Fidesz tehet.

Az egymásnak ellentmondó hírek közepette csupán egyetlen dologban lehetünk biztosak: a cég működésében nehézségek merültek fel, amelyeket a polgármester nem tud kezelni. A Fidesz képviselőcsoportja szerint a város legnagyobb, számos kulcsfontosságú városi szolgáltatást biztosító cége, a HMSZ Zrt. nem lehet politikai viták áldozata, ezért segítséget és együttműködést ajánlunk a cég helyzetének rendezésére.

Ehhez első lépésben egy részletes, az Igazgatótanács által készített, a Felügyelőbizottság és a társaság könyvvizsgálója által ellenőrzött és jóváhagyott jelentésre van szükség, amely feltárja a zrt. gazdasági működését, a kialakult helyzet okait és a lehetséges megoldási irányokat. Facebook posztokra nem hagyatkozhatunk. A mai megbeszélésen az önkormányzat, a cég, az igazgatótanács és a felügyelőbizottság vezetőivel erről meg is állapodtunk, az elkészült jelentés áttekintését követően minden lehetséges segítséget biztosítani fogunk a cég működéséhez.

Fidesz-Magyar Polgári Szövetség

Hódmezővásárhelyi Szervezete”