Grezsa: lehet országos politikával foglalkozni, de először a város ügyei legyenek rendben!

Indulatpolitizálás zajlik Vásárhelyen, amivel nagyon nehéz bármit is elérni – hangzott el Hegedűs Zoltán és Grezsa István fideszes önkormányzati képviselők vasárnap esti online fogadóóráján. A két politikus a város ügyein túl a májusi EP-választásról és a Facebookon kialakult durva stílusról is beszélgetett.

Grezsa István 20 éve települési képviselő Vásárhelyen, ami mellett miniszteri biztosként Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felel. Mint elmondta, ennyi politikában eltöltött idő után is megdöbben azon, ha például a vásárhelyi polgármester a román Ceaușescu-diktatúrához hasonlítja a mai magyar közállapotokat. – Abban a rendszerben egy ilyen mondatot még csak végig sem mondhatott volna valaki, mert azonnal börtönbe vitték volna. Minden magyart sért egy ilyen párhuzamba állítás – fejtette ki a politikus.

Elhangzott: Márki-Zay Péter felfüggesztette a csütörtöki közgyűlésen hozott határozatot, ami szerint a jövőben egy bizottság szerkesztené az önkormányzat által kiadott Vásárhelyi Valóság havilapot. – Ez már nem az első eset, a polgármester folyamatosan nem hajtja végre a közgyűlési döntéseket. Elég csak a Járható Vásárhely Programra és a Szőnyi ügyére, a Petőfi utca 6. szám alatti épület át nem adására gondolni – jegyezte meg Grezsa István.

Szó esett arról is, hogy indulatpolitizálás tapasztalható ma a városban, amivel nagyon nehéz bármilyen fejlődést elérni. A polgármester napi szinten támadja a háromszor kétharmados többséggel megválasztott kormányt, azonban nem erre, hanem végre megnyugvásra kellene törekedni a településen.

Márki-Zay Péter országos szerepvállalásáról Grezsa István elmondta, lehet országos politikával foglalkozni, de először a város ügyei legyenek rendben. A képviselő szerint szégyenletes, hogy például az önkormányzat a magyar kultúra napja kapcsán semmit nem szervezett.

A Facebookon kialakult politikai csatározások kapcsán Grezsa és Hegedűs is úgy véli: senki ne gondolja azt, hogy arctalan trollként bárki bármit írhat. A közösségi oldalnak is van kultúrája, amit mindenkinek kötelező betartania.

Május 26-án európai parlamenti választás lesz, amelyen két értékrend, a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes jövőkép csap össze. – Az eddigi EP-szavazásokat érdektelenség övezte, azonban ez most nem ilyen lesz. Ugyan messze van Brüsszel, de ez a választás a vásárhelyiekről is szól. Karnyújtásnyira van tőlünk Románia és Szerbia, közel vannak a határok, így bennünket is érint a migráció – hívta fel a figyelmet Grezsa István.

Ha lemaradt volna a beszélgetésről, itt tekintheti meg azt:

Közzétette: Hegedűs Zoltán hivatalos oldala – 2019. január 27., vasárnap