1

A Rádió7 Közös nevező című műsorának mai vendégei Kovács Pál, a Boxing Gym Vásárhely felnőtt válogatott ökölvívója, Tóth Károly Zsolt vezetőedző és Szombat Mihály sajtóreferens voltak.

Mint ahogyan arról lapunk is beszámolt néhány héttel ezelőtt, a vásárhelyi Kovács Pál másfél perc alatt intézte el a berlini favoritot Németországban egy bajnoki mérkőzésen. Hogy mindez hogyan sikerült neki, arról ő maga mesélt a Rádió7-ben.

– A tavalyi évem telítve volt jobbnál-jobb versenyekkel. Az ezeken való részvétel mind hozzájárult ahhoz, hogy az idén Németországban egy ilyen, számomra is óriási és meglepő győzelemmel kezdjem. Rengeteg nemzetközi és hazai verseny, sok-sok kemény edzés és folyamatos felkészülés árán tudhattam magaménak a sikert a Bundesliga egyik legerősebb gárdája, a BSK Hannover Seelze tagjaként. Iszonyatosan izgultam. Viszont ahhoz, hogy kijussak, nagyon nagy szükség volt a klub 2018-ban kialakított kiváló ukrán, moldáv és litván kapcsolataira is. És talán még egy kis érdekességnek számíthat az is, hogy a hannoveri csapat egyik tagja volt korábban az az ukrán Oleksandr Prohebiak, akit a tavalyi, vásárhelyi rendezésű magyar-ukrán csapattalálkozón, az I. Kerekes János Emlékversenyen, nagy csatában, pontozással győztem le – mesélte az ökölvívó.

Edzője, Tóth Károly Zsolt elmondta, hogy Pál végtelenül tehetséges és kitartó. Lassan de biztosan válik a vásárhelyi fiatal bokszolók példaképévé. Ismertette, hogy nagyon erős edzésekben részesül és  igyekeznek minél több hazai és határon túli versenyre is kvalifikálni, hiszen a legtöbbet ezek a megmérettetések adják. Itt tudnak elsajátítani olyan technikákat, amelyek beépítése hozzátesz ahhoz, hogy Kovács Pál ilyen remek bokszoló.

Szombat Mihály, a Boxing Gym Vásárhely sajtóreferense és elnökségi tagja jelezte, hogy a január 12-én megrendezett német versenyről számtalan kép és videó tekinthető meg a Facebook-oldalukon, ahol nem csak Kovács Pál, hanem az egyesület többi tagjának kiváló eredményei is helyet kapnak.

– A kevesebb, mint két éve működő Boxing Gym Vásárhely egyesület remek szakmai gárdával rendelkezik, aminek egy célja van, hogy az oda látogatókat minél magasabb és a személyükhöz mérten megfelelő szintre emelje. Az edzők – legyen szó a gyermek és felnőtt edzőkről egyaránt – pontosan tudják és látják azt is, hogy ki az, akiből versenyzőt lehet faragni. Lelkes a társaság. Ez az, ami ilyen rövid időn belül ilyen elismert helyre repítette a vásárhelyi boksz élet hírnevét – ismertette Szombat Mihály.

A vezetőedző hozzátette, az idei évben sem fognak unatkozni. Jelenleg az alapozóedzések zajlanak, amelyek komoly fizikai megterheléssel bírnak a versenyzők számára. Ám ezek azok a pillanatok, amelyek nagymértékben majd meghatározzák a versenyszezonban való teljesítményeket. Kiemelte, öröm a számára, hogy nem csak fiúk, hanem hölgyek is erősítik a társaságok, akikkel ugyan egy kicsit másképp kell bánni, de ettől függetlenül ők is kiváló versenyzők a saját nemükben.

Az első nagyobb megmérettetés a Bocskai István emlékverseny lesz, amely Európa legnagyobb tornájának számít. Itt aztán ringbe száll a bokszvilág színe-java. Ezt követően pedig a klub versenyzői magyar és nemzetközi versenyeken is részt vesznek majd. Illetve minden bizonnyal 2019-ben is megrendezésre kerül majd a Kerekes János emlékverseny is.

Tóth Károly Zsolt felhívta a figyelmet, hogy a klub örömmel fogad el bármilyen támogatást a lakosok részéről. Ezzel kapcsolatban megkereshetik őket a Facebookon, telefonon, vagy pedig személyesen.

A hódmezővásárhelyi Kovács Pálra pedig büszke lehet az egész város, sőt az egész ország. Első sikerét kilenc évesen érte el, mint sem sejtve még akkor arról, hogy évekkel később mindez az élete nagy céljait határozza majd meg. Most pedig itt áll előttünk győztesként, példaképként.

Fotó: Vásárhely24