Kosársuli: kiütéses győzelemmel, méltón emlékeztünk

Hazai pályán zárta 2019 első hónapját a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoportjában listavezető együttesnek ez volt zsinórban a harmadik bajnokija a Hódtói Sportcsarnokban, az ellenfél ezúttal a bajnokságban sereghajtó Sopron volt.

Az a Sopron, amely a két gárda őszi összecsapását megnyerte, és amelyet most sem lehetett félvállról venni. A végeredményt és a játék képét látva azonban meglepően egyoldalú találkozót láthatott a szépszámú közönség – sima vásárhelyi győzelemmel.

A Kosársuli egy hete tragikusan elhunyt edzőjének, Sági Ákosnak méltó emléket állított. Az egyperces gyászszünetet követően lassú mederben indult a mérkőzés, Bálint Erik kettese után mindkét fél kissé pontatlanul, sok személyhibával és faulttal kezdett. Hét percet követően, 12-6-os hazai fórnál kért időt a vendégek mestere, és ez a rövid szünet mintha a vásárhelyi játékosokat is még inkább helyre rázta volna. Varga Zalán triplájával, majd látványos passzával, valamint Pavlovic és Molnár remek betöréseivel növelte előnyét a sárgamezes alakulat, és ugyan a negyed vége a Soproné volt, de így is 21-10-es, megnyugtató differenciát mutatott az eredményjelző tíz minutumot követően.

Németh Levente triplájával indult a második játékrész, hogy aztán egy nagy menettel gyakorlatilag eldőljön a meccs sorsa. A szezonban sokszor látott kiváló csapatjáték támadásban és védekezésben is megnyilvánult, Bálint hármasa és Molnár kettesei után 33-15-nél, négy perc után újra időt kért a soproni tréner, Molnár József. Hiába, tovább és tovább nyúlt a különbség, Rostás pontjaival a félidőre már 50-21-es, huszonkilenc pontos, magabiztos hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A második félidő elején egy vendégkiállítás szakította meg rövid időre a játék folyamatosságát, ami következtében gyakorlatilag megálltak a soproniak – gyakorlatilag tényleg semmi sem jött össze nekik. Az utolsó két negyed már az eredmény kozmetikázásáról szólt, helyenként örömjátékot mutatott be a Kosársuli, így előfordulhatott az is, hogy minden játékos pontot szerzett – köztük a fiatal Czégel András nyolcat. A vége a több sikeres tripla miatt egy nüansznyival a Soproné volt, de így is kiütéses, 91-47-es hazai győzelemmel zárult a találkozó. Méltón emlékeztünk Sági Ákosra, és továbbra is vezetjük a tabellát!

NB I/B Zöld csoport, 17. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-SMAFC 91-47 (21-10, 29-11, 26-10, 15-16)
Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Gelencsér, Mintál, Csallóközi.
Kosársuli: Molnár 13, Béres 2, BÁLINT 18/6, Vas 4, Perák 8.
Csere: Varga 14/9, Pavlovic 4, Rostás 8, Kovács 4, Börcsök 4, Czégel 8/3, Kelemen 4.
Vezetőedző: Tóth Tamás

Sopron: Soós 11/3, Németh 7/3, Füzi 9/9, Szegedi 3/3, Kovács B. 10.
Csere: Tukovits 1, Pongrácz 2, Kovács M. 2, Karsai 2, Gottlieb.
Vezetőedző: Molnár József

Tóth Tamás: „Három negyeden keresztül domináltunk a parketten a sűrű rotációm ellenére. A játék képe csalóka volt, mert a Sopron is tud ennél sokkal eredményesebben játszani, de a mai napon semmi sem sikerült nekik. Ezt a győzelmet a csapatommal a héten tragikusan eltávozott Sági Ákos emlékének ajánlom, nyugodjon békében!”

U20-as csapatunk is fölényesen nyert, és a végére beállított egy ritkán látott különbséget: 100-50 arányban diadalmaskodtak, így tovább őrzik jó formájukat.

Folytatás február 1-én a Pápa otthonában.

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu