Márki-Zay a felforgatók oldalára állt

Nincs olyan beszéd, amibe Márki-Zay Péter ne tudja beleerőltetni a forradalmat, Molotov-koktélt és lámpavasat – hangzott el a Rádió 7 ma délelőtti Heti megfejtésében. A műsor vendégei szerint a politikus cselekedetei arra utalnak, inkább miniszterelnöknek vágyik, mintsem polgármesternek.

– Elképesztő, hogy az ember, aki arról beszél, hogy ebben az országban valakinek félni kell a politikai nézetei miatt, már legalább háromszor emlegetett akasztást, forradalmat, Molotov-koktélt és lámpavasat – jelentette ki Bayer Zsolt a Rádió 7 szombati Heti megfejtésében, hozzátéve, a polgármesternek tulajdonképpen nincs olyan beszéde, amibe ne tudná beleerőltetni ezeket a kifejezéseket, és ne fenyegetőzne erőszakkal.

A műsorban Jeszenszky Zsolt vendégei Bayeren kívül ezúttal is Gajdics Ottó és Apáti Bence voltak. Gajdics Ottó szerint Márki-Zay nem tudja, hogy mit beszél, mert azt a népet stresszeli polgárháborús helyzettel és forradalommal, amelyik nem is olyan régen megtapasztalta, mit jelentenek ezek a fogalmak. – Sokan, főleg az idősebbek személyes traumát hordoznak ezekből – mutatott rá a médiaszakember, aki szerint felelőtlen ember az, aki ilyen dolgokról vizionál.

Bayer Zsolt pedig azt nem érti, a polgármester miért érzi úgy, hogy megteheti azt, hogy megtámadja a saját városának kórházát, tulajdonképpen “halálgyárnak” minősítve azt, amikor a felesége otthonszüléssel foglalkozik, és több kínos ügyben felmerült már a neve – ráadásul Bayer szerint két esetben az érintettek éppen a vásárhelyi kórház segítségét kérték, amikor nehézségek léptek fel szüléseknél.

A fékevesztett agresszió egyébként az erő hiányát jelzi – utaltak a műsor vendégei Márki-Zay és az egész ellenzék viselkedésére, akiknek a Fidesz leváltásán kívül semmilyen alternatívájuk nincs az ország vezetésére – hangzott el a Heti megfejtésben, ahol arról is szó esett, hogy Márki-Zayról nem úgy tűnik, hogy Vásárhely polgármestersége, ügyei érdeklik, inkább Magyarország miniszterelnöke akar lenni, mivel meglehetősen sokat foglalkozik országos politikával.

– Ha megalakulna az első Márki-Zay kormány, a miniszterelnök egy hét múlva elmondaná, hogy ez az egész macerás, valamint, hogy tulajdonképpen semmire nincs pénz és nagy a por az építkezéseken, szóval inkább hagyjuk az egészet – érzékeltette Bayer Zsolt, hogy szerinte Márki-Zayt zavarja a beruházásokkal járó “felfordulás”.

A Heti megfejtést szerda este 8 órától ismétli meg a Rádió 7.