A Facebook megint cenzúráz, most Sneider feleségének náci karlendítését akarják eltitkolni

A Jobbik és a baloldal összefogása arról szól, hogy a baloldal próbálja szalonképessé tenni a rasszizmust és az antiszemitizmust – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Sneider Tamás Jobbik-elnökről előkerült, cigányveréssel összefüggő büntetőügy kapcsán. A Jobbik nem tartja indokoltnak, hogy Sneider lemondjon, míg a Párbeszéd csak az ellenzéki együttműködést félti a történtek miatt -írja a Magyar Idők.

– A közéletben nincs helye annak, aki ilyen gyűlölet-bűncselekményt követ el – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal összefüggésben, hogy évekkel ezelőtt Sneider Tamás egy mozgáskorlátozott embert bántalmazott – Gulyás szavai szerint – „annak származása miatt”. A tárcavezető kifejezetten elrettentőnek nevezte ezt a botrányos eseményt.

Mint fogalmazott: a Jobbik és a baloldal összefogása arról szól, hogy a baloldal próbálja szalonképessé tenni a rasszizmust és az antiszemitizmust. – Különösen visszás ez annak fényében, hogy a magyar baloldal a saját identitását 1990 óta valamiféle antifasiszta harcban találta meg.

A miniszter azt is megemlítette, hogy a szintén botrányba keveredett Szávay István még mindig a Jobbik országgyűlési képviselője, a holokauszt-emlékművet meggyalázó volt jobbikos képviselő pedig még ma is választókerületi elnök a pártban.

Emlékeztetett arra is, hogy a szintén jobbikos Gyöngyösi Márton – jelenlegi frakcióvezető – származás alapján kívánta listázni a közjogi tisztséget betöltőket és a képviselőket, az akkori mondatai ellen pedig közösen szólalt fel egy tüntetésen a baloldalról Mesterházy Attila és Bajnai Gordon, a Fideszből pedig Rogán Antal.

Ismert, pár napja egy olyan videófelvétel került nyilvánosságra, melyen Sneider Tamás felesége náci karlendítéssel pózolt pár évvel ezelőtti esküvőjükön.

Kedden pedig arról szóltak a hírek, hogy Sneidert a kilencvenes években jogerősen börtönbüntetésre ítélték egy mozgássérült cigány ember megverése miatt. A Jobbik elnöke a történteket úgy magyarázta, „tizenkilenc évesen, nyolc napon belül gyógyuló ajakrepedést okoztam egy börtönviselt maffiózónak, aki történetesen cigány származású volt”.

Snei­der egyébként még egy 1992-es interjúban úgy fogalmazott, nem híve az önbíráskodásnak, de bizonyos értelemben megérti a romákat és színesbőrűeket bántalmazó fiatalokat.

A Jobbik soraiból továbbra sem lehet bírálatot hallani Sneider szkinhedmúltját, illetően felesége náci karlendítését illetően. Jakab Péter, a párt országgyűlési képviselője tegnap annyit közölt, senkinek nem kell lemondania azért, mert házastársa „félreérthető mozdulatot” tesz.

Az ellenzék is igen megértő, a Párbeszéd elítélés helyett úgy látja, az ilyen ügyek nem segítik az ellenzéki együttműködést.

Forrás: magyaridok.hu

Fotó: MTI-Hír Tv