Fekete: valótlanságot állít Márki-Zay, a TAO fele még hiányzik!

Az idei TAO-évre szóló 489 millió forintból 221 millió forint még nincs meg – jelentette ki Fekete Ferenc ma délután. Az önkormányzati képviselő a polgármester Facebook-posztjára reagált, ami szerint már csak 22 százaléknyi TAO-pénzt várnak a vásárhelyi sportegyesületekhez.

Fekete Ferenc sajtótájékoztatón elmondta: Márki-Zay Péter félretájékoztatja a lakosságot, mivel a bejegyzésében nem a valós számokat közölte a TAO-támogatások kapcsán. A polgármester ugyanis azt írta, hogy a 330,5 millió forintból már 256,5 millió forint beérkezett, azonban a fideszes képviselő szerint 489 millió a 2018/19-es TAO-év teljes kerete, amiből 268 millió gyűlt össze, így még 221 millió forint hiányzik.

A városatya hozzátette, a tévedés annak köszönhető, hogy Márki-Zay nem vette figyelembe a Hódtói Sportcsarnok 84 millió forintos energetikai beruházását, illetve a stadionban a fedett lelátó és a géptároló megépítését, ami 66 millió forintba kerül (ezek 70 százalékát TAO, 30 százalékban önkormányzati pénzből állnák). Emellé jön, hogy a női kézilabda csapatnál 5, a HFC-nél 41 és a Kosársulinál 25 millió forint még nincs meg.

Fekete Ferenc a sportcsarnok projektjével kapcsolatban elmondta, az csökkentene az üzemeltetési költségeken, ami tulajdonképpen a HMSZ Zrt.-t segítené. – Sajnálom, hogy egyetlen közgyűlés sem telik el úgy, hogy a TAO-pénzek ne képeznék vita tárgyát és ne negatív színben tüntetnék fel ezt a rendszert – utalt a csütörtöki ülésen elhangzottakra a képviselő.

Mint ismertette, ugyan tavaly 18 év után lemondott a sporttanácsnoki tisztségről, azonban még ezt követően is tárgyalt helyi cégekkel, hogy segítsék az egyesületeket, s ezáltal kétezer gyermek sportolását. – A klubok vezetőit is dicséret illeti, mindent megtettek a szükséges támogatásokért – ismertette a politikus, hozzátéve, információi szerint Márki-Zay Péter 10-15 millió forint összegyűlésében működött közre.

A TAO-év idén is június 30-ig tart, tehát eddig kell elszámolni a sportegyesületeknek a forrásokkal. A képviselő szerint esélytelen, hogy eddig meglegyen az összes pénz, illetve cáfolta azokat a híreszteléseket, amik szerint a Fidesz-frakció gátolná a TAO-t a városban. A városatya ezúton is arra kéri a helyi vállalkozókat, hogy segítsenek a maradék 221 millió forint feltöltésében.