Elhunyt edzőjükért küzd szombaton a Vásárhelyi Kosársuli csapata

Zsinórban a harmadik hazai mérkőzését játssza a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában. Tóth Tamás csapatának ellenfele a sereghajtó Sopron lesz szombat este a Hódtói Sportcsarnokban. Immár hivatalosan a 17. forduló következik -tette közzé a Vásárhelyi Kosársuli.

Egyik mérkőzés sem könnyű a bajnokságban, ez sem ígérkezik annak – egyrészt revansot vennénk az őszi vereségért, másrészt a héten tragédia érte klubunkat. Erről is nyilatkozott esélylatolgatójában, felvezetőjében Tóth Tamás vezetőedző.

„Zsinórban a harmadik hazai januári mérkőzésünk szerepel a programban, de utána négy nehéz derbi vár ránk februárban, majd öt rangadó márciusban… szóval nem sétagalopp az alapszakaszunk vége sem! Annyira kiegyenlített a bajnokság és úgy alakulnak az eredmények, hogy még nekünk sem biztosított a rájátszást érő első nyolc hely egyike. Nem altat el minket még egyszer a Sopron, hiszen nagyon kellemetlen emlékünk van róluk idegenből, ahol 80-76-os vereséget szenvedtünk egy “érdekes” mérkőzésen. Most nagyon készülünk arra, nehogy ismét bevigyenek minket a málnásba és újabb váratlan pofonba szaladjunk bele!

A Sopron utolsó pár meccséből hármat is csak minimális különbséggel bukott el erősebb csapatok ellen, így ismét koncentrált játékot várok el a fiaimtól. Nálunk mindenki egészséges és bevethető állapotban van, így a legerősebb keretünkkel állunk ki közönségünk elé. Az elmúlt két meccsen 12 embert forgattam, ami a legnehezebb egy vezetőedzőnek, de ismét ez a célom, hiszen nagyon hosszú még a szezon, picit mindenkit tűzben kell tartanom, de vigyáznom is kell, hogy bírjuk a terhelést a bajnokság végéig.

Az elmúlt meccsen a hódmezővásárhelyi Vas Péter és Rostás Imre játékára is nagyon büszke voltam, igazi példaképei lehetnek az utánpótlásunknak. Kellenek a helyi fiatal játékosok, komoly szerepet szánok nekik a következő években.

Szomorú esemény árnyékolja be a szombati bajnokinkat, hiszen a napokban váratlanul elhunyt Sági Ákos, egyesületünk U12-es edzője. Érte fogunk küzdeni!” – fogalmazott.

A találkozó január 26-án, szombaton 18 óra 30 perckor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. Előtte, 16 órától az U20-asok is összecsapnak.

 A mérkőzésekre a Kosársuli főtámogatója, az MMBF Földgáztároló Zrt. jóvoltából a belépés továbbra ingyenes!

Hajrá, Kosársuli!

Forrás és kép: vasarhelyikosarsuli.hu