Módosul az orvosi rendelés Székkutason!

Elérte Csongrád megyét az influenzajárvány és látogatási tilalmat rendeltek el a vásárhelyi kórházban. A Rádió7 Közös nevező mai műsorában Kallai Árpád főigazgató és Havasi Katalin orvosigazgató reagáltak a felröppent borzasztó álhírre is, valamint a korházi fejlesztésekről is szó esett.

Csongrád megyében az influenzás megbetegedések száma elérte a kritikus pontot, ezért döntöttek úgy, hogy látogatási tilalmat rendelnek el a vásárhelyi kórházban. Kallai Árpád, a vásárhelyi és a makói kórház főigazgatója elmondta, ennek célja, hogy a kórházban fekvő betegek, akik fogékonyabbak a fertőzésekre, semmiképpen se betegedjenek meg. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a délutáni órákban sem látogathatják őket a hozzátartozók. Természetesen az intézmény kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szeretteik által kapott csomagokat a tilalom alatt is megkapják. A makói járásban az influenza nem érte el a kritikus küszöböt, így ott nem korlátozták a látogatást.

Havasi Katalin orvosigazgató a megelőzést tartja a legfontosabb óvintézkedésnek az influenzaszezonban. Az immunrendszer erősítésével könnyebben átvészelhető a járvány időszaka, azaz a sport és a vitaminok nagyobb mennyiségű bevitele a szervezetbe, valamint a változatos táplálkozás. Kiemelte a rendszeres kézmosást, és a városban több helyen kihelyezett kézfertőtlenítők használatát.

A gyermekortopédia témájával kapcsolatban elhangzott,  az elmúlt időszakban új szakember érkezett az intézménybe, aki minden újszülött babát megvizsgál, valamint elérhető vált a csípőszűrés is. Havasi Katalin kiemelte, azokat a páciensek, akik azonnali ellátást igényelnek, soron kívül fogadják.

A műsorban a fejlesztésekkel kapcsolatban úgy fogalmaztak, az új épületbe belépve egy úgynevezett totemoszlop fogadja a lakosságot, mely sorszámot nyomtat részükre, továbbá a kórház munkatársai segítséget nyújtanak a beteg számára a könnyebb eligazodásért. Kallai Árpád hangsúlyozta, hogy kórházban voltak infrastrukturális fejlesztések is, azonban a jövőben az egyik legfontosabb céljuk egy MRI készülék beszerzése.

Nemrégiben egy hihetetlenül durva álhír terjedt el a közösségi médiában. A vélhetően álprofil mögé bújó személy szerint egy kisfiú életét vesztette a vásárhelyi kórházban. Kallai Árpád szerint egy olyan oldal tetté közzé a bejegyzést, amely a kórház nevében tolmácsolja az álhíreket, rossz fényben feltüntetve az intézményt. Kiemelte, hogy mindenképpen jogi lépéseket kell tenniük az ügyben, ugyanis az intézmény közfeladatot lát el, melyet ismeretlen személyek akarnak besározni. Havasi Katalin a témával kapcsolatban hangsúlyozta, a kollégák és az eszközök minden tekintetben megfelelőek a gyermekek ellátására. Kiemelte, nem történt olyan eset az elmúlt időszakban, hogy egy gyermek életét vesztette volna a kórházban. Elképesztőnek és szörnyűnek tartja, hogy egyesek politikai szándékból vagy más indokból ebből akarnak hasznot húzni.