Vásárhelyen rendezték meg az I. Regionális Skills-Ápolási Napot

Hódmezővásárhely adott otthont az I. Regionális Skills-Ápolási Napnak, amelyre a Szegedi Tudományegyetem és a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó oktatókórház együttműködése révén került sor.

A szakmai fórumon Kallai Árpád, főigazgató ismertette a központtal kapcsolatos tudnivalókat.

– A Skills-Ápolási Központ kialakításáról azt kell tudni, hogy egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően Hódmezővásárhely is részesül abból az országos szintű fejlesztésből, amely lehetővé teszi az egészségügyben dolgozók továbbképzését gyakorlati módon. Itt kockázatmentesen van lehetőségük a dolgozóknak arra, hogy különböző beavatkozásaikat és szakmai munkáikat fejlesszék. Sok eszközt már magunkénak tudhatunk, így aztán azon szakemberek, akik ezeken a képzéseken oktatóként vesznek majd részt, már tanulják azt, hogy hogyan is lehet átadni a dolgozóknak az eszközök használatával kapcsolatos tudnivalókat. A teljes központ várhatóan a nyár elejére készül majd el – fejtette ki a főigazgató.

Vásárhelyen rendezték meg az I. Regionális Skills-Ápolási Napot 1

Azt is kiemelte, hogy a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara elsődleges partnere a programnak. Így aztán az intézmény hallgatói szintén kísérletezhetnek és bővíthetik tudásukat a központ szimulációs gyakorlatainak során.

Vásárhelyen rendezték meg az I. Regionális Skills-Ápolási Napot 2

A mai nap tehát az első olyan nap volt a városban, ahol a Skills-Ápolási Központról megosztották és különböző előadások keretén belül ismertették azt, hogyan válik majd néhány hónapon belül ez az egészségügyben dolgozók számára érthetővé és használhatóvá.

Vásárhelyen rendezték meg az I. Regionális Skills-Ápolási Napot 3

Fotó: Gémes Sándor