26 milliós kenőpénzt rakott el a kórházigazgató - letöltendő börtönt kapott

Iratokat kértek Márki-Zay Pétertől, azonban ennek a polgármester csak részben tett eleget. Ez is azt támasztja alá, hogy az ügy gyanús – nyilatkozta Benkő Zsolt fideszes önkormányzati képviselő a Magyar Időknek.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság egy 170 millió forintos pénzügyi visszaélés miatt, amely Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely független, de a teljes ellenzék támogatásával győztes polgármesterét is érintheti – adta hírül tegnap a PestiSrácok.

Mint írták: az ügyben tett feljelentés szerint a város vezetése fedezet nélkül vállalt kötelezettséget a helyi strand víztisztító berendezésének megépítésére. Emlékeztettek arra, a Fidesz helyi frakcióvezetője már a tavaly december 7-i közgyűlési ülés után elmondta, hogy súlyos pénzügyi, gazdasági visszaélésre derült fény.

Hegedűs Zoltán akkor azt közölte: Márki-Zay Péter az ülésen elismerte, hogy az önkormányzat szerződést kötött a fejlesztésre, sőt a munka is elkezdődött, de erre a meghatározott költségvetési soron nem volt meg a szükséges forrás. Szavai szerint Márki-Zay Péter azzal védekezett, hogy ő többször is próbálta ezt a költségvetés módosítása kapcsán a közgyűléssel elfogadtatni, azonban a kormánypárti képviselők mindig levették ezt a pontot a napirendről.

Hegedűs Zoltán azt hangsúlyozta: csak a tavaly december 7-i közgyűlési anyag tartalmazta ezt, és akkor valóban elhalasztották a témát, mert tárgyalásra alkalmatlannak találták az erről szóló előterjesztést. A testület akkor úgy döntött, hogy az önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottsága külsős szakértők bevonásával januárban vizsgálja meg az ügy körülményeit.

Benkő Zsolt, a bizottság Fidesz–KDNP-s tagja a Magyar Időknek kifejtette: az üggyel kapcsolatban iratokat kértek a polgármestertől. – Márki-Zay Péter közel egy hónapos késés után csak részben tett ennek eleget, mert bizonyos iratokat nem kaptunk meg. Nem jött anyag arról, hogy miként készítették elő a beruházást, illetve arról sem tájékoztattak minket, hogy hol tart jelenleg a fejlesztés. Ez is azt támasztja alá, hogy az ügy gyanús, mindenesetre az iratok áttekintése után döntünk a további lépésekről – közölte Benkő Zsolt.

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István nem várta meg a pénzügyi és gazdasági bizottság vizsgálatának eredményét és az azt követő döntést, hanem még tavaly decemberben a rendőrséghez fordult.

Forrás: magyaridok.hu
Fotó: Illusztráció