Új akciót indított a Szeretem Vásárhelyt Egyesület

Madárlakoma Hódmezővásárhelyen címmel indított új akciót a Szeretem Vásárhelyt Egyesület, amelyben a madáretetés fontosságára hívják fel a figyelmet.

– A Szeretem Vásárhelyt Egyesület az új akciója során azt tűzte ki célul, hogy a városban és a környéken élő madarak sorsán segítsen, ezért készíttettünk három etetőt, amelyet Hódmezővásárhely három parkjában helyezünk majd el. Fontos kiemelni, hogy ezek a helyek forgalommentes és természetbarát helyek, így aztán a madarak könnyen megtudják majd közelíteni őket. Az elsőt és a másodikat ma a Népkertben és az Európa parkban helyezzük ki, a harmadik pedig majd a most készülő pihenőparkban kap helyet – ismertette Juhász Tünde.

Új akciót indított a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 8

Az alapítótag hozzátette, megkeresték a közelben lévő iskolákat, és arra kérték őket, hogy fogadják örökbe ezeket a madáretetőket, hiszen fontos, hogy az etetők folyamatosan telítve legyenek élelemmel.

A felhívásra a Bethlen Gábor Református Gimnázium és a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola ötödik és hatodik osztályosai vállalták a madáretetők további gondozását.

Új akciót indított a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 4

– Az akciónk másik része egy rajzpályázatra való felhíváson alapszik. Február ötödikéig van lehetőségük a vásárhelyi fiataloknak leadni rajzaikat, amelyeknek különböző madarakat és velük kapcsolatos dolgokat kell ábrázolniuk. Ezt követően az összegyűjtött rajzokat a Facebook-oldalunkra töltjük fel és értékesítjük őket. Így a város közönsége szavazza meg, hogy melyek a legszebbek a rajzok közül. Azok az iskolák, amelyek részt vesznek a pályázaton, madáretetőket és eleségeket kapnak, diákjaik pedig személyre szabott ajándékokat – mondta még el Juhász Tünde, aki az egyesület által készített képeslapokat is szétosztotta a gyerekek között. Ezek különböző madárfajokat ábrázolnak, és egy általános ismeretterjesztő leírást tartalmaznak.

Új akciót indított a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 1

Új akciót indított a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 2

Új akciót indított a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 3

Új akciót indított a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 6

Új akciót indított a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 7