boldogságműhely 2

Az EVP Egészségfejlesztési Iroda új csoportos foglalkozásán, a „Boldogságműhely” programon a résztvevők játékos és interaktív tréningeken ismerhetik meg jobban saját erőforrásaikat és megtanulhatják, hogyan használhatják fel mindezt egy teljesebb és elégedettebb élet érdekében.

Az EVP Fejlesztési Iroda 10 éve foglalkozik egészségfejlesztési tevékenységekkel, kifejezetten fizikai és lelki egészségfejlesztési programokkal várja a lakosságot. A tavalyi évben lelki egészségi programokat indítottak, melyek kapcsolódnak az életmód tanácsadáshoz.

boldogságműhely 1

Ma a kórház L épületében tartott „Boldogságműhely” is a mentális egészségi programok részét képezi, amely lehetőséget ad a boldog embereknek még boldogabbnak lenni. Tehát a boldogság tanulható, ebből kifolyólag alakították ki a módszertant.

boldogságműhely 5

Pszichológusokkal dolgoznak együtt a foglalkozásokon a résztvevők. Gyurisné Pethő Zsuzsanna, az EVP Egészségfejlesztési Iroda programigazgatója és a Mentális Egészségfejlesztő Projekt menedzsere elmondta, a cél az, hogy a beszélgetések során feltárják az egyének erőforrásait, amelyek mentális egészségfejlesztésben használhatók.

boldogságműhely 6

A csoportos foglalkozások remek hangulatban telnek, melyen két pszichológus és maximum tizenkét fő vesz részt. A tréningek hat alkalommal kerülnek megrendezésre kéthetente, melyek során mindenki egyre boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz élete minden egyes napján.

boldogságműhely 4