Hivatalos: jogosan távolította el az MTVA az ellenzéki képviselőket

A Központi Nyomozó Főügyészség az MTVA-székháznál történt eseményeket elbírálta. Több mint 2500 GB terjedelmű, mintegy 1000 órányi felvételt vizsgáltak meg, végül megállapították, hogy az ellenzéki képviselők rendbontást követtek el, így eltávolításuk jogos és jogszerű volt – írja a 888.hu.

A mai napon kelt határozat lényege szerint az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem megjelenésükkel, mozgásukkal a kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarják, az élő műsorokat megszakítsák.

A rendbontó magatartásuk miatt velük szemben jogszerűen fellépő MTVA Fegyveres Biztonsági Őrség tagjainak eljárását akadályozták, valamint annak tettlegesen ellenálltak. A felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt. Nem volt tehát alap arra, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök az ingatlanba bemenjenek és intézkedést kezdeményezzenek.

“Mindezek alapján az országgyűlési képviselők sérelmére hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye és más bűncselekmény sem valósult meg, ezért e körben a feljelentést elutasítottuk” – írja közlemény.

Ismeretlen tettes ellen nyomoznak

Ezzel szemben az MTVA és dolgozói sérelmére elkövetett cselekmények miatt tett feljelentések tárgyában a közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja állapítható meg, ezért a mai napon ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el.

Megrendezett jelenetek, hátratett kézzel padlón az ellenzék

A gyurcsányista képviselőknek és a szoci politikusoknak sikerült teljesen hiteltelenné tenniük magukat, hiszen amikor bejutottak az MTVA épületébe, ott zaklatták a munkásokat, zavarták a műsort, amperkodtak a biztonsági őrökkel, majd magukra öltötték az áldozati szerepet és hátratett kézzel lefeküdtek a földre, miközben Varju László épp el akarta venni az egyik testőr fegyverét. Korábban mi is három élő videóból rekonstruáltuk a magyar politikatörténet legszánalmasabb pillanatait.

Hivatalos: jogosan távolította el az MTVA az ellenzéki képviselőket 1

Az ellenzéki képviselők törvénysértést követettek el, amikor fenyegették és zsarolták az MTVA dolgozóit

Korábban eljárást indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) az MTVA egyes munkavállalóiról készült képfelvételek közösségi médiában történő közzététele miatt. Péterfalvi Attila azt írta: a NAIH-hoz panaszbejelentés érkezett az egyes MTVA-munkavállalókról készült képfelvételek legnagyobb közösségi oldalon történő, „negatív értékítéletet közvetítő, feltehetően fenyegetési céllal történő közzétételével kapcsolatban”.

Az érintettek személyes adatainak védelméhez fűződő joga érvényesülésének érdekében felhívta a figyelmet többek között arra, hogy a szabad véleménynyilvánítás joga bárkit és bármely fórumon megillet, de ezen alapjog gyakorlása nem eredményezheti más alapjog megsértését.

Forrás: 888.hu