Cseri-Vágó fogadóóra: van, aki tüntetni és van, aki hangversenyre jár

Nincs koncepció Hódmezővásárhely kulturális életében – jelentette ki Vágó János a Cseri Tamással tartott közös fogadóóráján vasárnap este. A képviselők szerint az „ahogy esik, úgy puffan” hozzáállás tapasztalható a városban, és elfogadhatatlan, hogy egy karácsonyi vásárban tüntetést szervez a polgármester.

A Facebookon tartott fogadóórán elhangzott, Vásárhely ugyan hatalmas kulturális adottságokkal rendelkezik, azonban az utóbbi időben ezeket mintha nem használnák ki.

– A karácsonyi vásár jóval kisebb volt, mint az előző években, de legalább volt benne tüntetés – állapították meg a képviselők. Vágó János ennek kapcsán kijelentette, kultúrával foglalkozó emberként elfogadhatatlannak tartja, hogy egy polgármester a karácsonyi vásár közepén a kormány vagy bármi ellen demonstrációt szervez.

Úgy véli, a város kulturális életében ma nincs koncepció. A Városi Fúvószenekar újévi hangversenye ugyan teltházas volt, azonban tavaly nem tartották meg a 20. Képzőművészeti Szimpóziumot, és a környékbeli városokkal ellentétben szilveszteri mulatságot sem szervezett az önkormányzat.

A képviselő szerint ennek az egyik oka a Kabinetiroda sűrű létszámváltozása. Erre Cseri Tamás is ráerősített: ma a Városházán az „ahogy esik, úgy puffan” hozzáállás tapasztalható. – A hírek szerint a február 25-i választást követően az új nemzetközi referens egy hónap után tudta meg, hogy Vásárhelynek vannak testvérvárosai – mondta.

– Van, aki tüntetni és van, aki hangverseny jár. De akármennyire tüntetünk, a kultúrát nem hagyhatjuk a béka feneke alá süllyedni – jegyezte meg Vágó János, aki elfogadhatatlannak tartja a Facebookon kialakult – gyakran név nélküli – nyomdafestéket nem tűrő mocskolódást, akasztásra való utalásokat. Sajnálja, hogy ilyen megtörténhet a településen és úgy látja, ezért az összes helyi közszereplő felelős.

A fogadóórán arról is szó esett, hogy a Vásárhelyi Televízió megszűnése is hatalmas érvágást jelentett a helyi kultúrának, illetve arról is, hogy a Németh László Gimnázium szombati báljában Márki-Zay Pétert a felesége képviselte.

Ha nem tud ott lenni a polgármester, akkor a felesége se menjen el. A vásárhelyiek őt nem választották meg a város képviseletére – hangzott még el a beszélgetés során.

Közzétette: Hegedűs Zoltán hivatalos oldala – 2019. január 20., vasárnap