Márki-Zay Péter

Egy korábbi majdnem-polgármesterjelölt azt vágta az ellenzéki pártalapító városvezető fejéhez, hogy országos politikai cirkuszokkal mérgezi Hódmezővásárhely életét.

Sajátos közjáték tarkította az MSZMP-múmia Kovács László, a Horn-, Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok külügyminisztere a napokban tartott hódmezővásárhelyi fórumát. Az MSZP és/vagy a Mindenki Magyarországa Mozgalom által koordinált maratoni hosszúságú balliberális szeánszon az egyik jelenlévő alaposan kiosztotta Márki-Zay Pétert.

Azt a városszerte egyre erősödő kritikát vágta a napi szinten orbánozó, fideszező, putyinozó, erdoganozó, Molotov-koktélos forradalmat vizionáló, tüntetéseket szervező, az országos balliberális médiában haknizgató, ellenzéki pártalapító politikus fejéhez, hogy Vásárhely békésen, nyugodtan fejlődő településből olyan hellyé vált, ahová begyűrűztek az országos nagypolitikai cirkuszok. Melyeknek értelemszerűen semmi keresnivalójuk nincs a helyi közösségben!

A felszólalásoknak sajátos pikantériát adott, hogy Márki-Zayról az a Mag István szedte le a keresztvizet, aki egy esztendővel ezelőtt az időközi választáson bejelentkezett független polgármesterjelöltnek; igaz, néhány nap után visszalépett, azaz végül nem indult el Márki-Zay ellen.

„Annyit kérek, hogy Hódmezővásárhelyről vigyük ki a politikai cirkuszok porondját, elég volt ennek a városnak a politikai cirkuszokból”

– vágta a városvezetés jelen lévő tagjai, de leginkább a polgármester fejéhez, majd később ráerősített:

„Az a véleményem és a követelésem, hogy Hódmezővásárhely ne legyen országos politikai cirkuszok porondja.”

A magát polgári demokrataként bemutató 73 éves nyugdíjas villamosmérnök tavaly, polgármester-jelölti színre lépésekor többek között azt mondta, célja, hogy a város megfelelően éljen lehetőségeivel és érdemben használja fel a jövő nagyberuházásait. Programtervében egyebek mellett leírta, hogy nem támogat semmilyen vérrel járó fordulatot. „Véleményem és meggyőződésem: egy település a polgárai által választott polgármestere, a vonatkozó törvények és együttműködési szabályok betartásával csakis a település érdekei szerint cselekedhet” – fogalmazott akkor (is).